The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-27-2012, 11:38 PM
xedoz xedoz is offline
Registered User
xedoz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12
POST ID # = 622096
xedoz Reputation: 10
Default Vengeance 1500 start / stop sound.

theese are working fine for me (except for some noise @skype wich im blaming skype / my comp for tho since that happens @ normal speakers to at high enough volulme)
anyways, the problem im having is that when i have no program utilizing the headphones and i go exploring folders with windows explorer the "tick" sound when going into a new folder is messed up.
however if i start spotify (not playing anything just starting it) theese sounds play perfectly, same if im inside a game playing sounds or having an ongoing skype call.
but as soon as i quit that application it goes back to the same, longer sounds like when clicking in the volume controller in system tray have the same behavious altho they are long enough to not be as obvious, the tick sound is short and sometimes it cant even be heard in the headphones, but if going back/forward trough some folders you can hear this messed up sound very clear.
sorry if this has been posted before, tried searching some but didnt find anything, anyone got tips?

EDIT: this doesnt happen if i dont install corsair drivers and select stereo.

Last edited by xedoz; 12-29-2012 at 12:29 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-28-2012, 12:46 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 622103
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Do you want to turn off the tick sound?

If so,
Control Panel > Sounds > Sounds tab > Find navigation and choose none.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-28-2012, 12:48 AM
xedoz xedoz is offline
Registered User
xedoz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12
POST ID # = 622104
xedoz Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Do you want to turn off the tick sound?

If so,
Control Panel > Sounds > Sounds tab > Find navigation and choose none.
no i want it to play proper.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-02-2013, 03:39 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 623039
RAM GUY Reputation: 10
Default

Does this occur when you hit bypass on the software to revert back to 2.1?
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #5  
Old 01-03-2013, 02:13 AM
Dracol1ch Dracol1ch is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
POST ID # = 623136
Dracol1ch Reputation: 10
Default Same issues

I've seen a few threads with the similar issues to my own but this is the first one I've seen noticing the 'short' sounds when clicking folders in explorer. It's almost as though the headphones are only playing part of the sound.

In addition I've noticed when watching Netflix I will occasionally have audio drop completely, followed by a bit of static, and then it returns. Oddly Netflix will exit fullscreen when this happens.

Some points of interest
- I've updated every driver I could find related to the Intel chipset.
- I've removed all non-essential usb devices and tried both 3.0 and 2.0 ports on my system.
- My motherboard is an ASRock Z77E-ITX.
- I have my headset set to 'bypass' mode.
- Silverlight hardware acceleration is disabled (re: the Netflix issue)
- I have not tried removing the drivers yet but that seems a bit silly since the whole point of these headphones is the 5.1 which will not function without the drivers.
Any ideas I haven't tried?
Reply With Quote


  #6  
Old 01-03-2013, 04:22 AM
xedoz xedoz is offline
Registered User
xedoz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12
POST ID # = 623150
xedoz Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
Does this occur when you hit bypass on the software to revert back to 2.1?
this happens with all settings ive tried while having the corsair drivers installed.
except for the dolby 5.1 mode. this makes the sound not play at all most of the time, and very rarely it can be heard and if its heard there is still some static to it.
to me it seems like the headphones "shuts of" between playing up the sounds, and restarts as soon as theese sounds appear (when clicking folders etc) and as said as long as any application is using the audio device it doesnt happen, the sound plays perfectly.

its the only problem ive noticed at all with the headphones and its a small problem really, altho when exiting a game and sitting by computer doing random stuff without any other sound it can get quite annoying.


and also i did try to uninstall realtek drivers, and disable onboard audio in bios
but still only thing that works is uninstall corsair audio and use microsoft 2.1 setting, wich is not an option.
Reply With Quote


  #7  
Old 01-03-2013, 12:32 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 623224
RAM GUY Reputation: 10
Default

Draco and Xedoz: Try your headsets on a different machine if possible to see if the problem follows the headset. This is the best way to determine if its related to the headset or something going on hardware-wise.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #8  
Old 01-04-2013, 06:56 AM
xedoz xedoz is offline
Registered User
xedoz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12
POST ID # = 623403
xedoz Reputation: 10
Default

EDIT: ops double posted.

Last edited by xedoz; 01-04-2013 at 07:02 AM.
Reply With Quote


  #9  
Old 01-04-2013, 07:02 AM
xedoz xedoz is offline
Registered User
xedoz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12
POST ID # = 623404
xedoz Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
Draco and Xedoz: Try your headsets on a different machine if possible to see if the problem follows the headset. This is the best way to determine if its related to the headset or something going on hardware-wise.
i just tried this on another computer, and the problem remains, so sofar tried on win7 machine with "modern" intel hardware and win7 and also on old computer amd based with windows xp.
on the xp machines the static was clearer even using dolby 5.1 mode, and also the problem wasnt there before drivers was installed.

and still adding, while installing the drivers you get this static seeming to me headphones gets restarted this is when the errors start (assuming when drivers gets installed and started) the very same sound is what happens when playing theese short sounds making it very much seem to me like the headphones shuts themself off when no sound is playing or any device using them, going into spotify starting a track stopping it but leaving spotify turned on, makes the sound play proper.

EDIT: i can also add that i found this if going sound -> properties for corsair headphones that there is both volume control and Mic in the page for Levels (using swedish windows 7 so sorry if the labels are translated wrong)
muting / enabling the mic on this page will give a very short crackling in the headset, however this seems to have no affect on the real mic.
this does not exist using microsoft drivers.

Last edited by xedoz; 01-04-2013 at 07:23 AM.
Reply With Quote


  #10  
Old 01-04-2013, 02:00 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 623485
RAM GUY Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by xedoz View Post
i just tried this on another computer, and the problem remains, so sofar tried on win7 machine with "modern" intel hardware and win7 and also on old computer amd based with windows xp.
on the xp machines the static was clearer even using dolby 5.1 mode, and also the problem wasnt there before drivers was installed.

and still adding, while installing the drivers you get this static seeming to me headphones gets restarted this is when the errors start (assuming when drivers gets installed and started) the very same sound is what happens when playing theese short sounds making it very much seem to me like the headphones shuts themself off when no sound is playing or any device using them, going into spotify starting a track stopping it but leaving spotify turned on, makes the sound play proper.

EDIT: i can also add that i found this if going sound -> properties for corsair headphones that there is both volume control and Mic in the page for Levels (using swedish windows 7 so sorry if the labels are translated wrong)
muting / enabling the mic on this page will give a very short crackling in the headset, however this seems to have no affect on the real mic.
this does not exist using microsoft drivers.
Put in a RMA request and lets see if a replacement will resolve these issues.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.