The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-24-2018, 12:16 PM
xorkon's Avatar
xorkon xorkon is offline
Registered User
xorkon's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 8
POST ID # = 965254
xorkon Reputation: 10
Default Gigabyte RGB Fusion and Vengeance RGB Pro

Is Gigabyte RGB Fusion not yet ready for the Vengeance RGB Pro?

I've recently purchased two kits of CMW16GX4M2D3000C16 Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) RAM (for a total of 32GB), 3000MHz CL16, black, to go with a new 2nd gen Ryzen 7 system I was building. Prior to purchase I checked and the Corsair website indicated this product is compatible with Gigabyte RGB Fusion app, the Corsair site even has the "GIGABYTE RGB FUSION READY" logo. The mobo I use for the build is the Gigabyte X470 AORUS Gaming 7 Wifi, with the latest bios version F4g. I downloaded/installed the latest Gigabyte RGB Fusion app version B18.0530.1 using the Gigabyte App Center. Under the Advanced tab of RGB Fusion, in its Peripheral Deviced LED section, I am unable to click on the DDR button to manage the lighting effects of the Vengeance RGB Pro RAM I have.

Do any of you experts have any idea how I can get it to work, or if any setting changes would allow me to gain control of the RAM's LED through the Gigabyte RGB Fusion app? I understand the Corsair has the iCUE app which can control the Vengeance RGB Pro's lighting, but I am trying to not install too many apps and the RAM is the only component in the system that is Corsair. I truly appreciate your help, and I do love these RAM, they are simply beautiful (even better looking than the G.Skill Trident Z RGB RAM I have in my other system).
Reply With Quote


  #2  
Old 07-28-2018, 10:34 PM
Corsair StormShadow's Avatar
Corsair StormShadow Corsair StormShadow is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 564
POST ID # = 966018
Corsair StormShadow Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by xorkon View Post
Is Gigabyte RGB Fusion not yet ready for the Vengeance RGB Pro?

I've recently purchased two kits of CMW16GX4M2D3000C16 Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) RAM (for a total of 32GB), 3000MHz CL16, black, to go with a new 2nd gen Ryzen 7 system I was building. Prior to purchase I checked and the Corsair website indicated this product is compatible with Gigabyte RGB Fusion app, the Corsair site even has the "GIGABYTE RGB FUSION READY" logo. The mobo I use for the build is the Gigabyte X470 AORUS Gaming 7 Wifi, with the latest bios version F4g. I downloaded/installed the latest Gigabyte RGB Fusion app version B18.0530.1 using the Gigabyte App Center. Under the Advanced tab of RGB Fusion, in its Peripheral Deviced LED section, I am unable to click on the DDR button to manage the lighting effects of the Vengeance RGB Pro RAM I have.

Do any of you experts have any idea how I can get it to work, or if any setting changes would allow me to gain control of the RAM's LED through the Gigabyte RGB Fusion app? I understand the Corsair has the iCUE app which can control the Vengeance RGB Pro's lighting, but I am trying to not install too many apps and the RAM is the only component in the system that is Corsair. I truly appreciate your help, and I do love these RAM, they are simply beautiful (even better looking than the G.Skill Trident Z RGB RAM I have in my other system).
Thanks for sharing! Our teams are currently looking into this. So please stay tune and we appreciate your patience. In the meantime, I’m afraid iCUE is your best bet.
Reply With Quote


  #3  
Old 08-02-2018, 07:04 AM
leeuk1975 leeuk1975 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 1
POST ID # = 966666
leeuk1975 Reputation: 10
Default

Following as i wanted to ask the same thing . on the corsair website it states for the Corsair Vengeance RGB ram, It says AURA sync and mystic light sync and RGB fusion READY. I will be getting a Gigabyte AORUS AMD Ryzen AM4 AX370 GAMING K5 ATX Motherboard with RGB fusion . any updates ??
Reply With Quote


  #4  
Old 08-09-2018, 10:06 AM
MSIX MSIX is offline
Registered User
MSIX's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 16
POST ID # = 967826
MSIX Reputation: 10
Default

Today I installed the most recent version of Gigabyte RGB Fusion B18.0629.1 and it started controlling 2 of my 4 RGB Pro sticks. There is no settings menu in RGB Fusion to assign what it controls. I ended up uninstalling RGB Fusion as this is useless to control anything but the mobo rgb. iCUE is seriously lacking as well, to play nice with other software monitoring or hardware components.
Reply With Quote


  #5  
Old 08-09-2018, 10:55 AM
xorkon's Avatar
xorkon xorkon is offline
Registered User
xorkon's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 8
POST ID # = 967831
xorkon Reputation: 10
Default

I was able to get Gigabyte RGB Fusion to work with the Corsair Vengeance RGB Pro RAM, but it is extremely limited in what you can do with the lighting, and while iCUE is also limited in the available effects, iCUE can do more, so I ended up using iCUE instead. I have since picked up a new Corsair Strafe RGB MK.2 keyboard and since it also uses iCUE to control lighting, it makes more sense now for me to keep iCUE. I ended up uninstalling the Gigabyte RGB Fusion.
Reply With Quote


  #6  
Old 12-15-2018, 02:46 AM
Frostvr4 Frostvr4 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
POST ID # = 985492
Frostvr4 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by xorkon View Post
I was able to get Gigabyte RGB Fusion to work with the Corsair Vengeance RGB Pro RAM, but it is extremely limited in what you can do with the lighting, and while iCUE is also limited in the available effects, iCUE can do more, so I ended up using iCUE instead. I have since picked up a new Corsair Strafe RGB MK.2 keyboard and since it also uses iCUE to control lighting, it makes more sense now for me to keep iCUE. I ended up uninstalling the Gigabyte RGB Fusion.
Hey Xorkon, what kind of effects were you able to produce with RGB Fusion? Was it just these 7 or less (image attached)?



I have my system with a z390 Aorus Master + CM aRGB 360 AIO + 3 CM aRGB Fans + Deepcool aRGB LED strips and they all synced up perfectly and can be controlled with Fusion for up to 15 presets (as shown on the image attached and youtuve video):




BUT as you can see in the vid the G.Skill TridentZ ram I have, won't have half of these effects and it doesn't sync with any of those "Digital A" to "Digital I" which are honestly the cool ones (I assume addressable and this ram is not addressable?).

So I'm thinking of buying the $300 32GB Vengeance PRO RGB kit but I want to make sure it will all sync and run the "light shows".

Last edited by Frostvr4; 12-15-2018 at 06:09 AM.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.