The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-08-2019, 03:10 AM
johnhull84 johnhull84 is offline
Registered User
johnhull84's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
POST ID # = 1020643
johnhull84 Reputation: 10
Default Only 5 of 6 fans light up

Hi, new user so sorry if this is in the wrong place!

I've recently bought a Corsair 570X and am in the process of switching parts around including installing LED strips and RGB fans. The fans are 4x LL120 and 2x LL140

All fans are connected to a commander pro with their respective RGB cables plugged into the RGB hub. LED channel one from the pro is connected to the RGB hub.

LED channel two from the pro is connected to a string of four LED strips

All of LED strips work fine, all the fans are running, however, only five of the six fans light up. I've tried switching the fan around to test and it lights up fine, i've also tried a second RGB hub to check its not faulty and i get the same thing

Appreciate this is likely to be something super easy, but i just cant seem to work it through.

Appreciate any support / guidance!!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2019, 10:18 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,830
POST ID # = 1020730
DevBiker Reputation: 88
Default

It's likely a bad fan. It could be that last one that lights up too - the fans operate in series. If you can get them all to work by swapping one fan, then that last fan is the one that's not passing the signal down (it may have failed Sharing 101 in Kindergarten).
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2019, 01:01 PM
johnhull84 johnhull84 is offline
Registered User
johnhull84's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
POST ID # = 1020904
johnhull84 Reputation: 10
Default

Thanks for the tip, I tried shifting each fan around and still no luck

I decided to check in iCue that it could see all the fans and I realised I hadn't set them up as LL fans 😳😳. One quick click and all working as expected. Total user error

Very much appreciate the reply though!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.