The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD)

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-29-2020, 12:47 PM
pccobbler pccobbler is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 2
POST ID # = 1036398
pccobbler Reputation: 10
Default Neutron GTX delays power-up for 5-10 seconds

I bought a not heavily used Neutron GTX 120 GB. I use it in a VAntec USB 3.0 external enclosure to run Devuan Linux. The SSD is nice, but it's got one quirk. When I power-up, I must wait 5-10 seconds between pressing Esc and F9 (this is on an HP laptop) because the SSD does not power-up immediately. I must wait until I see the blue lights on the enclosure before pressing F9. At first I thought the enclosure was faulty, but I switched enclosures and nothing changed. I've used Intel, Crucial, Toshiba, Mushkin, Samsung, and other SSDs I've forgotten, all with Linux via external enclosures, and never seen this behavior.

I don't believe there's newer firmware than the current M311. Please correct me if I'm wrong.

1) Has anyone else seen this behavior? Were you able to mitigate it?

2) I ask that Corsair support add this bug to their list for the next version of firmware.
Reply With Quote


Reply

Tags
firmware

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.