The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2020, 04:34 AM
LuciITA LuciITA is offline
Registered User
LuciITA's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 27
POST ID # = 1066828
LuciITA Reputation: 10
Default iCue and asus aura

Hello!
I need to keep installed on my pc asus aura sync/armory crate for control the rgb light whit iCue plugin or i can unistall this programs ?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2020, 09:30 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 12,658
POST ID # = 1066852
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

You need to leave Aura installed. CUE can't take control over your MB. The plugin allows it to access Aura's "lighting service" that runs in the background.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2020, 09:47 AM
LuciITA LuciITA is offline
Registered User
LuciITA's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 27
POST ID # = 1066853
LuciITA Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
You need to leave Aura installed. CUE can't take control over your MB. The plugin allows it to access Aura's "lighting service" that runs in the background.
Thank you.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-26-2020, 10:00 AM
HappyTrails HappyTrails is offline
Registered User
HappyTrails's PC Specs
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
POST ID # = 1066991
HappyTrails Reputation: 10
Default

Is there a way to uninstall armor crate but keep aura sync? armor crate keeps launching and conflicts with icue causing motherboard to not to do rgb lighthing correctly.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-26-2020, 11:41 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 12,658
POST ID # = 1067001
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

Armory Crate and Aura are separate programs. Aura was the older stand-alone version and AC is the new combined, do everything complication like everything else. Link for Aura is below. They have removed all the prior versions, except the last. If you have very recent hardware, it's possible it requires AC. Armory Crate should not auto-launch itself into the foreground, but I don't use it either.

https://www.asus.com/campaign/aura/us/download.php
Reply With Quote
  #6  
Old 10-26-2020, 12:34 PM
Baio Baio is offline
Registered User
Baio's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 406
POST ID # = 1067007
Baio Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Armory Crate and Aura are separate programs. Aura was the older stand-alone version and AC is the new combined, do everything complication like everything else. Link for Aura is below. They have removed all the prior versions, except the last. If you have very recent hardware, it's possible it requires AC. Armory Crate should not auto-launch itself into the foreground, but I don't use it either.

https://www.asus.com/campaign/aura/us/download.php
While checking in my archives if I had the latest version of AURA, I discovered I cancelled the prevoius installation files... any chance to retrieve the older versions?

Baio
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2020, 12:52 AM
HappyTrails HappyTrails is offline
Registered User
HappyTrails's PC Specs
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
POST ID # = 1067427
HappyTrails Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Armory Crate and Aura are separate programs. Aura was the older stand-alone version and AC is the new combined, do everything complication like everything else. Link for Aura is below. They have removed all the prior versions, except the last. If you have very recent hardware, it's possible it requires AC. Armory Crate should not auto-launch itself into the foreground, but I don't use it either.

https://www.asus.com/campaign/aura/us/download.php
Thanks this helped. Found that my asus rog b550-e motherboard has a bios setting to install armor crate. I was wondering how it got installed because I didn't remember doing it myself. So I disabled this in bios settings.

Uninstalled AC and then installed aura sync. I see it in ICue just fine but its non-responsive to any changes I try to make i.e. if I set the rgb to pulse the motherboard will pulse just fine but my water block thats plugged into an argb header on my motherboard just keeps doing what aura sync wants it to. Wish I could figure out why it does this.

Last edited by HappyTrails; 10-29-2020 at 12:56 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2020, 07:11 AM
LuciITA LuciITA is offline
Registered User
LuciITA's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 27
POST ID # = 1067452
LuciITA Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by HappyTrails View Post
Is there a way to uninstall armor crate but keep aura sync? armor crate keeps launching and conflicts with icue causing motherboard to not to do rgb lighthing correctly.
You can use the ac unistall tool for remove ac and use the last ac installer tool. Sometimes after a clean install all work very well. Using only aura sync male some of newer parts non detected on icue. I have the strix 3080 oc and works olny whit ac.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.