The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   Audio (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=207)
-   -   Virtuoso SE - how do I turn the thing off? (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=191734)

Santa_ryan 11-21-2019 02:30 AM

Virtuoso SE - how do I turn the thing off?
 
How do I actually turn off the Virtuoso SE? If I flip to USB mode while it's plugged into power to charge overnight, it shows bright blue LEDs and the boom mic goes red. If I flip to wireless, the dongle on the computer wakes up, and the headset goes into rainbow mode.

Can you seriously not charge this overnight without a very bright light show?!?

JonSuder 11-21-2019 02:38 AM

You can, just leave it somewhere. It will turn off after 10 minutes

TheMaskedShadow 11-21-2019 01:55 PM

Whenever I want to shut down all lights on everything, I do the following:

Virtuoso:
- Put Virtuoso in USB mode and effectively plug it in a USB port (so that dongle doesn't flash anymore)
- Put the mic *ON*

in iCUE:
- in main menu, select Black as "INSTANT LIGHTING", which in effect, turn off the leds
- under Virtuoso settings, check "Disable LED when microphone is active"

on K70 mk2.se keyboard:
- Click on light intensity button until those special buttons turn off
- Press on whatever button remains to shut down the light indicator (Caps lock, num lock or scroll lock)

With all that, no more lights. Not ideal but it gets the job done.

Hope it helps

Santa_ryan 11-21-2019 07:02 PM

Quote:

Originally Posted by JonSuder (Post 1024676)
You can, just leave it somewhere. It will turn off after 10 minutes

That's... annoying, but okay. Not that I've actually had time to try this, but does the automatic shut off still occur if you've disabled automatic shutdown in iCue? I.E., does the automatic shutoff option within iCue save state to the headset itself, thus preventing shutdown even if it can't talk to the computer (iCue changes some value in the firmware nvram)?

Further, if the automatic 10 minute shutdown is baked into the firmware on loss of contact, can this be adjusted? If not, add that to the requested feature list!

I'd like for it to follow whatever I have iCue set up as, unless I lose contact (the computer shuts down). If I lose contact, I'd prefer all lights to go dark and the entire headset just go to sleep after a minute or so.

Santa_ryan 11-23-2019 04:22 AM

Quote:

Originally Posted by JonSuder (Post 1024676)
You can, just leave it somewhere. It will turn off after 10 minutes

So, this doesn't work. I used a wall charger and waited 10 minutes on both USB and wireless mode. Same behavior where the lights stayed on.

SauDepp 11-23-2019 07:17 AM

....since the last iCue update mine works as supposed to....
I use it in wireless mode, 3min. autoshutdown - headset disables itself,
dongle switches its light out after a few minutes - everything calm!
There is no need to load it over night - 1-2h should do ok to fill the battery.
So Im loading it while sitting at my rig, doing some mailstuff - and yes! The lights are fully switched on while the set is loading with a wallplug - annoying but at least at night there is no light pollution anymore....

I think it is wrong by design - they were so proud of the headsets style, they wanted that thing to glow all night long :(

The same thing goes with the sound - they tried to make it more precise, and simply seem to forget about the bass :(


All times are GMT -4. The time now is 05:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.