Jump to content
Corsair Community

Search the Community

Showing results for tags 'performance'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CORSAIR COMMS DEPARTMENT
    • Community Rules & Announcements
    • Live Event Announcements
    • New Product Releases
  • COMMUNITY DISCUSSIONS
    • Non-CORSAIR Tech, Benchmarks, and Overclocking
    • Games & Gaming
    • Battlestation and Build Showcase
  • TECHNICAL SUPPORT & CUSTOMER SERVICE
    • English Support
  • PRODUCT DISCUSSIONS
    • CORSAIR Software
    • Build Hardware
    • Gaming Peripherals
    • Audio Devices
    • Battlestation Hardware: Ambient Lighting, Furniture, etc.
    • CORSAIR Pre-Built Systems
    • CORSAIR Technologies Q&A
  • Alternative Languages
    • Deutscher Support (German Support)
    • French Support
    • Spanish Support
  • LEGACY TOPICS
    • Corsair Enthusiasts Section
    • Corsair Product Discussion
    • Alternate Language Support
    • Customer Service

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Location


Interests


Occupation


Optical Drive # 1


Homepage


ICQ


AIM


Yahoo


MSN


Skype

Found 11 results

  1. So first of all I want to say that this is the second time I am having this issue. The first time I format my Windows SO and the speeds returned to normal : After one week where the disk was about 30% the problems returned : (I removed a lot of data and the disk is only 11% FULL so this is definitely not acceptable at all. ) After removing data the speeds changed from 200 to 400. I am on the last firmware. And I already tried a lot of fixs that were posted here for the similar issues with the Mp-600 . Do someone has some ideia how to fix this ?
  2. I've just finished installing the LS100 starter kit on my Asus monitor. Bit fiddly to get everything mounted but I'm quite happy with how it turned out. Anyways, I jumped into Horizon: Zero Dawn with the video lighting effect turned on (which is the reason I bought the LS100 in the first place). I usually get between 80-100FPS in that game at 1440p, with everything set to Ultra on my RTX 3070. However, when playing with video lighting enabled, my FPS hovers around 60-70 instead. I know, still technically playable, but my monitor is 165Hz so the drop is very noticeable. If I alt tab out and switch to a different lighting mode (e.g static), my FPS goes back to normal. I've tried out a couple of other games, such as The Outer Worlds and NieR: Automata, but they don't seem to be having the same obvious performance issues as Horizon. I don't seem to be having the same CPU usage issues that others are experiencing - iCue sits around 1-2% of use on my i7-10700K. G-Sync appears to be working normally too. This is quite disappointing as video lighting really is a nice effect to have and is the main reason I got the LS100. Hoping someone knows a way to work around this?
  3. I have a corsair harpoon wired mouse. I use various iCue profiles for custom lighting, sensitivity, and button remaps specific to different games. The performance impact on startup and in-game are bigger than I'd like for software that is supposed to be run while gaming. I'd like to reduce it one of two ways: 1. bypass the software with the "save profile to mouse" feature, OR 2. Reduce the fooprint of the software itself. So for the first possibitity of saving it all on the mouse: 1. I can get by with one profile at a time if it can be all on the mouse. 2. I don't need lighting effects to be saved 3. I can control the mouse sensitivity via windows settings as long as the mouse defaults to max dpi, 4. Remapped button actions for one or two buttons is really all I need on there for this function to be killer-good and useful. As for the other option of reducing the footprint of the icue software itself: 1. selectable components during install - I don't need widgets, lighting, sdk, monitoring, osd, dpi adjustment, multiple profiles, banners, window compostion, etc. always running on the driver - I can adjust those separately every so often as necessary
  4. I don't know about everyone else but I just want a driver with no major features, no frills, I don't need tracking of any kind, I just want basic functionality like change a LED color, change mouse DPI settings. Please make a version of ICue with software-based lighting cut out (I don't want games changing my led colors), cut out sensor logging, cut out dashboard whatever that even is, cut out plugins. Because right now ICue can use up to a quarter of a gigabyte of memory, for a peripheral driver. And it even shows it uses a constant 2% of cpu usage, Why do I need to expend my pc's resources to keep my keyboard leds a static color? All Peripheral company's seem to be at war to create the largest most jammed packed feature filled driver they can possibly make, I don't know why, I want the slimmest most featureless driver that uses the least system resources humanly possible.
  5. Hi Guys, I realized that my performance tab is missing from the commander pro sometimes in the iCUE app. It is there sometimes when I start up the computer, and it's gone most of the times. I have reinstalled my windows 10 pro a few times, and it is the same result. I am currently running a custom loop with 3 fans and a pump connected to the fan controllers, and I tried disconnecting them and trying new fans, but still no luck. I have reconnected all the cables and now I can only imagine it's a software problem... Please help! Thanks a lot! Here are some screenshots too: Best, GCSEED
  6. Hi all, please bear with me as I am kind of computer illiterate and might not explain this properly. My brother just built my computer for me for Christmas. I am a game developer, so I needed a computer that can handle a LOT. And it does!(the specs are on my profile, but I don't know if they should be copied over to here) It renders and plays high-demand games with no issue at all. It's been running perfectly for about 3 weeks now. I went to use it today to write a word document, and I noticed my fans (water-cooled) were running quite loudly. I checked CPU usage and it was bouncing between 20 and 70% non-stop even with nothing open and no background processes. I shut down iCue for the heck of it, and lo and behold, it solved the spiking. I tried to reinstall iCue with the newest version, but I had the same spikes start happening, iCue kept freezing and saying "not responding" and at some point, my GPU usage fell to 0 and my screen blanked out for a second. As of right now, I no longer have iCue installed and it hasn't had performance issues since uninstalling it. I'd like to have it installed, and really there's no reason my CPU can't handle it. My CPU usage is staying at a fairly level 5% with chrome and discord open, and the fans are nice and quiet. The last time I had used it before this time it was running just fine, so I really have no clue what could be happening. Any help would be appreciated and I'm sorry if I sound like an idiot :[pouts:
  7. Is the commander pro able to power all 5 fans even with RGB, both RGB strip connections with 3 daisy chains each and even all temp sensors from the one sata power?
  8. -AMD Ryzen 7 2700x -ASUS Prime X470 Pro -CORSAIR Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz -EVGA GeForce RTX 2070 XC Ultra Gaming, 8GB GDDR6 -CORSAIR H150i PRO RGB 360mm Liquid CPU Cooler -CORSAIR HX1000i Power Supply -X6 CORSAIR LL Series LL120 RGB 120mm Fans -CORSAIR Obsidian 500D RGB SE Mid-Tower Case, 3 RGB Fans, Smoked -Tempered Glass, Aluminum Trim - Integrated Commander PRO Fan and Lighting Controller -CORSAIR K70 RGB MK.2 RAPIDFIRE Low Profile Keyboard -CORSAIR M65 Pro RGB - FPS Gaming Mouse -CORSAIR MM800 Polaris RGB Mouse Pad -CORSAIR Void PRO RGB Wireless Gaming Headset -X2 BenQ Zowie XL2411P 24 inch 144Hz Esports Gaming Monitor, 1080p, 1ms Response Time http://forum.corsair.com/forums/attachment.php?attachmentid=34932&d=1547280215 http://forum.corsair.com/forums/attachment.php?attachmentid=34933&d=1547280367
  9. Hi, I'm new here. I have a question about Coraair 570x airflow. I love the case design. I'm one step away from making the upgrade. I currently have Phanteks evolv atx. Airflow is below average. I'm wondering how does 570x compare to evolv? My cpu is cooled by NZXT X42 AIO and GPU is air cooled. I can add an exhaust fan in the back of 570x. I appreciate all the input you guys can provide. Thanks
  10. I've run a number of benchmarks and other tests, so this is just a sampling of my earlier tests to make a point. Windows Performance settings matter a lot. Updating the video driver matters a lot. Some folks may see this as common sense, but many don't really understand the performance benefits...so here's a concrete example where you can see the bump in performance benchmarks with each step. There are real-world framerate/performance benefits during gameplay too, and they can be noticeable. There are plenty more performance tweaks you can make. I didn't even overclock here and bumped my Time Spy score by 216 points. This was part of my testing to establish a performance baseline before overclocking. Remember to look at the difference in the GPU/CPU details, not just the aggregate score. These tweaks didn't impact CPU or GPU heat/temps the way overclocking does. Using the FREE 3D Mark TimeSpy Benchmark "Basic Edition": Corsair One Pro out of the box (CS-9000009-NA) Intel i7-7700K @ 4.2Ghz Nvidia 1080Ti. Score: 8497 Corsair One Pro: Score 8684 (IMG below) Windows 10 Power Configuration set to High Performance Corsair One Pro: Score 8675 (IMG Below) Win 10 Power Configuration Set to High Performance Nvidia GPU driver package update to 387.92 (.drv ver 388.13) Corsair One Pro: Score 8713 (IMG Below) Win 10 Power Configuration Set to High Performance Nvidia GPU driver package update to 387.92 (.drv ver 388.13) G-Sync enabled (3440 x 1440 @ 120Hz without refresh rate limiter)
  11. Hey I just got the corsair k70 LUX RGB for my birthday and I started to set it up and I chose the rainbow setting. When i went in game (H1Z1) i noticed I lost around 40fps. I went back to the application and changed to a static color and my fps went back up 40 fps. Is there a way I can have the rainbow setting and still get good fps or do I need to stick to the static setting. Thanks.
×
×
  • Create New...