Jump to content
Corsair Community

Search the Community

Showing results for tags 'h100i'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CORSAIR COMMS DEPARTMENT
    • Community Rules & Announcements
    • Live Event Announcements
    • New Product Releases
  • COMMUNITY DISCUSSIONS
    • Non-CORSAIR Tech, Benchmarks, and Overclocking
    • Games & Gaming
    • Battlestation and Build Showcase
  • TECHNICAL SUPPORT & CUSTOMER SERVICE
    • English Support
  • PRODUCT DISCUSSIONS
    • CORSAIR Software
    • Build Hardware
    • Gaming Peripherals
    • Audio Devices
    • Battlestation Hardware: Ambient Lighting, Furniture, etc.
    • CORSAIR Pre-Built Systems
    • CORSAIR Technologies Q&A
  • Alternative Languages
    • Deutscher Support (German Support)
    • French Support
    • Spanish Support
  • LEGACY TOPICS
    • Corsair Enthusiasts Section
    • Corsair Product Discussion
    • Alternate Language Support
    • Customer Service

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Location


Interests


Occupation


Optical Drive # 1


Homepage


ICQ


AIM


Yahoo


MSN


Skype

  1. Bonjour, Je viens ici pour espérer trouver des réponses à mes problèmes car là je suis perdu. En effet, il y a moins d'un an j'ai fait l'acquisition d'un watercooling Corsair H100i elite capellix livré avec son commander pro. Je l'ai monté et je n'ai jamais eu de soucis jusque là. Or, depuis 2 jours j'ai remarqué que les lumières RGB de la pompe du watercooling et de mes ventilateurs ne fonctionnaient plus. Pire encore, la pompe ne marchait carrément plus et 2 de mes ventilateurs ne tournaient plus. Ayant bien suivi comment brancher le Commander Pro voici comment j'ai fait jusqu'alors : Sur le Commander Pro il y a : 5 ventilateurs : 3 ventilateurs de 3 pins et 2 ventilateurs de 4 pins (ce sont ceux de 4 pins qui ne tournent plus) + leur câble RGB. Le branchement de la pompe du watercooling. Le Commander Pro est lui branché en SATA sur mon alim pour l'alimentation et en usb avec son câble intégré directement sur ma carte mère. J'ai tout essayé pour arranger la situation. J'ai changé de branchement SATA, de branchement sur la carte mère, regardé dans le BIOS si la pompe était bien reconnue : rien. J'ai supprimé totalement iCUE y compris dans les clés de registre et je l'ai réinstallé : rien. J'ai essayé de prendre le câble d'un des ventilateurs 4 pins qui ne tourne plus sur le Commander Pro pour le brancher sur la carte mère : il fonctionne normalement cette fois si. J'en ai donc déduis que c'était bien le Commander Pro qui ne fonctionnait plus et je ne sais plus quoi faire là. Le plus étrange c'est que les 3 ventilateurs 3 pins eux fonctionnent sans soucis, sans RGB bien sûr, mais ils tournent. Est-ce que quelqu'un aurait une piste sur ce qu'il se passe ? Est-ce que j'ai bien raison et c'est le Commander Pro qui fait n'importe quoi ou c'est mon PC qui a totalement déréglé le tout...? Même si j'ai des doutes sur la 2ème option vu que j'ai absolument tout supprimé pour réinstaller et rien n'y fait. Merci d'avance !
  2. good afternoon I can't set up a new watercooling that was sent to me by RMA. it throws me error in the pump. contact support
  3. Hi everyone, First time build and first time using Corsair products together. I currently have 7x QL120 fans that will be going into a O11D Mini case. I also have a 240mm H100i AIO that I have fitted another 2 QL120 fans to instead of the standard ones that come with it. I have purchased a Commander Pro unit, then a couple of the LED Fan HUBs. I have also bought a few Fan Y-Splitter Cables for connecting these together. My issue is that I have completely no clue how these should be connected together in order to make the best use out of the RGB, and if anyone could recommend or explain how best to connect these it would be really appreciated. I have seen a few other posts about this and a few diagrams, but just wanted to see if anyone had any better information on how to make sure they are connected in the right order. Also, I wasn't sure how many headers that I would need so as to get the power to all of these, and if I need to buy any additional splitters for 9 fans? Thanks in advance to anyone who has been able to help with this. :biggrin:
  4. Hallo, ich habe seit dem ich iCue neu installiert habe ein kleines Problem. Die Beleuchtung der H100i Platinum RGB wird nämlich durch diese Software negativ beeinflusst. Sobald iCue 4 nämlich läuft, ist die Beleuchtung "Spiralregenbogen" nicht mehr sehr flüssig, sondern leicht abgehackt (betrifft Lüfter und Pumpe). Außerdem fängt die komplette Beleuchtung an zu flackern und "durchzudrehen" sobald die CPU sich etwas unter Last befindet (z.B. beim öffnen eines neuen Tabs). Diese Probleme verschwinden sobald ich die Software komplett geschlossen habe. Die Wasserkühlung hat bereits das neuste Update drauf und ich habe auch bereits mehrmals Updates auf die Wasserkühlung erzwungen, aber das hilft leider nicht. Außerdem höre ich manchmal, dass ein USB Gerät ausgesteckt wurde und dann geht die Beleuchtung kurz aus und wieder an. Die Lüfter stehen im BIOS auf PWM. Es muss ein Softwarefehler sein, oder? Denn wie gesagt sobald iCue 4 geschlossen ist, leuchtet sie ganz normal ohne Probleme. Ist das Problem bekannt und wie kann ich es lösen?
  5. i have three SP120 RGB PRO Performance 120mm Fans in the front of my 4000D airflow, and i cant control them with ICUE or Qfan on my ASUS motherboard. they are all connected to the Commander Core which came with my ICUE H100I ELITE CAPELLIX. I believe the SP120 are 3 pin fans and cant use PWM but i heard i might be able to control them with voltage does anyone have any idea how to do this or maybe have a different solution. PLEASE SAVE MY POOR EARS
  6. Recently, my h100i which I have been using for just about a month now has been randomly disconnecting and reconnecting causing the leds to flash and causes my keyboard to spam a key every so often. I have tried to set the fan control for the aio to voltage and set it to 100% and that has not worked. Any suggestions are welcome.
  7. Hi all, First post here so bear with me. I've had my H100i Platinum cooler for about 2 months now and it's worked perfectly up until yesterday. Yesterday I swapped out a HDD for an SSD, I had a few complications but in the end everything works fine but then I noticed my cooler is stuck on a red, green, blue state. Anything I do in iCue doesn't change the cooler colors, it does however change the fans'. Any ideas on what this could be and how I could fix it? I attached a photo for reference. Anything is much appreciated :)
  8. Hey folks - I'm having an issue where my h100i is blinking off and on again, i'm getting the USB sound and it's driving me crazy! I'm running the v 1.01.15 on iCUE 4.9.350 Current Specs are EVGA z370 Classified K Mobo, EVGA 3080 FTW3 GPU, HX1000i Power Supply, Intel 9700k CPU, 64 GB Vengeance RGB PRO. I've looked online at a couple places saying that this might be an iCUE bug, but some people are also saying it could be a power issue Any help?
  9. Hi. I have been purchasing parts for a new build over the last months now and have been able to score a 5900X this week (woohoo!). I bought a H100i RGB Platinum for cooling the CPU. The case I was eye'ing was the 650X per thread title. That case, as per reading, has 3 LL120 fans on the front. I was planning on buying 3 extra LL120 fans w/controllers. My initial idea was to have the H100i RGB fans in the case's included controller in slot 4 and 5. Then, from the pack of 3 LL120, replace the poopy black fan at the back and put that in slot 6. Then, I would use the other 2 fans as intake at the bottom and link them to slot #1 and 2 in a second CoPro connected to the included Link. Buuuuut, if I read correctly, that apparently does not work that way in Commander Pros. You can only have 1 type of fans per CoPro and only 1 CoPro per Link? The heck?! Such an arbitrary limitation. (AFAIK H100i uses another model of fan) So, I came up with this idea. The first 6 fans, including the two on the radiator would be the LL120s connected to the included CoPro and Link in the 650X. Then, the 2 fans that came with the H100i would be placed at the bottom as intake and connected with an additional Link and CoPro that came with the 3 pack. What you guys think? Cheers!
  10. I'm currently using an H100i cooler and a Commander Pro. The Commander is serving as both a fan controller and a USB hub, as I'm working with an ITX motherboard with limited headers. The Commander is plugged into the mobo USB header, and the H100i's USB cable is plugged into the USB port on the Commander (I've tried both plugs.) iCUE is not detecting the H100i - under Devices it only shows the Commander Pro. Shouldn't it be detecting the cooler as well?
  11. Heute habe ich meine erste Wasserkühlung selber eingebaut und bin echt stolz auf mich. Auch wenn es nicht so schwierig war ist man das erste mal immer stolz. PC eingeschaltet und alles läuft top top. Jedoch leuchten meine RGB Lüfter oben nicht obwohl ich alle Kabel verbunden habe. Die Pumpe leuchtet ganz normal und ich kann es auch per Software steuern. In der Software werden sowohl Pumpe als auch die Lüfter erkannt und "leuchten" laut Software auch aber die RGB Lüfter wollen einfach nicht laufen. Ich weiß jetzt nicht ob das Problem an den Lüftern liegen oder ich irgendwas falsch gemacht habe bzw der Kabel für die RGB, die von der Pumpe kommt, kaputt ist. In einer Facebook Gruppe meinten einige das ich ein Corsair RGB Hub brauche damit die Lüfter leuchten aber habe Videos gesehen wo die einfach so leuchten. Würde mich freuen wenn die Corsair Community mir helfen kann. Für weitere Fragen stehe ich zur verfügung.
  12. iCUE seems not work when not logged in to Windows, even at the lock screen. For keyboard and mouse, there is hardware profile. But how about the Commander CORE? I just bought a H100i ELITE CAPELLIX, and connected all the case fans to the Commander CORE. The performance profile is set to quiet or zero RPM. But when I locked the computer, it change to default settings. If something is running on background and locked the computer, all the case fans just go at high speed and become very noisy. Anyway to solve this? Or the only way is use the motherboard fan pins and don't use Commander CORE?
  13. So in my pc i have 4x corsair vengence rgb ram, 4 ll120 hooked to a commander pro, 4x led strips to the same commander pro, and a h100ise hooked to the usb on my mobo with the ll120 connected directly to it, every so often the pump will be stuck on rgb and one of the fans will have like 1/2 on rgb, anyway to solve this? maybe bad unit?
  14. Bonjour, Je possède un watercooling h100i platinium depuis plusieurs mois, et il n'est pas détecté par le logiciel ICUE. Le logiciel est à jour, tout est bien branché correctement et tout est censé être à jour dans mon pc, je ne comprends pas d'où viendrait le problème, car lors de la première semaine, il était détecté par le logiciel et j'avais la main dessus, tout était nickel, puis j'ai mis tout les drivers à jours et plus rien. Je ne m'y connais pas énormément, et j'aimerais que quelqu'un m'aide à trouver pourquoi cela ne fonctionne plus. Merci d'avance
  15. I just built my first pc. My CPU is a Ryzen 5 5600x on a Gigabyte B550 Aorus pro motherboard in a Corsair iCue 4000x case. I installed the H100i Elite Capellix cooler and my temps seem a bit high but I'm not sure what is considered "normal" with this cooler as I am new to pc in general. CPU temps: on start up/idle: 33c-43c browsing internet or other small tasks: 40c-50c playing less demanding games (ex. Rocket League): 45c-60c playing demanding games (ex. Cyberpunk): nearly 85c max These temps fluctuate very quickly. My coolant temp (monitored using iCue) hovers between 28c and 35c unless I play something like Cyberpunk or GTA. Then it gradually climbs up to nearly 45c. Are these temps typical for this cooler and if not what can I do to get them lower.
  16. Bonjour, J'ai récemment monté un nouveau pc et je me trouve face à un problème un petit peu gênant : Icue ne me permet pas de contrôler mes ventilateurs ( Rgb ou vitesse ) J'ai acheté : un boitier : Icue 4000x Rgb ( 3 ventilos ) un Watercooling : H100i elite capellix 240mm ( 2 ventilos ) un ventilateur en plus : SP 120 Rgb Avec le Watercooling était fournit un Commander Core pour relier tout ça. J'ai donc 6 ventilateurs à relier et j'espérais pouvoir les contrôler via Icue. Ils sont donc tous branchés sur le Commander core ( les 3 du boitiers / le watercooling et le SP en plus ) Sauf que mon logiciel ICue à bien détecter le Commander Core mais il ne me permet pas de gérer ni la vitesses des ventilateurs ni leurs couleurs. A chaque fois que je souhaite changer la couleur rien ne se passe. ( ils fonctionnent via le pattern arc en ciel de base que je n'arrive pas à changer ) ( Icue reconnait cependant ma RAM et mon clavier que je peux modifier à ma guise ) ps : d'ailleurs mon boitier n'est pas reconnu non plus mais je ne sais pas si c'est normal ou pas ça par contre? Qu'est-ce qui coince ? :C
  17. Hallo zusammen, ich bin ein sehr großer Freund der Corsair-Produkte. :biggrin: Habe aber folgenden Sachverhalt. Leider konnte ich das Problem mit Hilfe von Google / Youtube nicht lösen. Daher wende ich mich vertrauensvoll an die anwesenden Experten. :sunglasse Mein Problem: nach der Anschaffung und Einbau des Commander Pro wird meine H100i zwar [nur!] durch den Commander erkannt (nicht mehr als eigenständige Komponente) - aber ich kann die RGB nicht mehr steuern. Auch bei Sofortbeleuchtung blinkt die RGB der Pumpe im alten Modus (vor der Einbau des Commander Pro). Vor dem Commander Pro hatte ich die AIO auf einen USB-Header des Mainboards - das lief ohne Probleme. Mit Einbau des Commander Pro hab ich jeweils das USB-Kabel von der AIO und des RGB Hubs an den Commander angeschlossen. Da sich aber hier die RGB der AIO nicht mehr steuern ließ, habe ich die 2 Komponenten wieder auf USB-Header des Mainboards gesteckt. Das Problem besteht aber weiterhin. Auch die Neuinstallation (Deinstallieren - Neustart - Installation - Update übers Tool) von iCUE war erfolglos Meine Frage: Was muss ich tun, damit ich die RGB der AIO wieder steuern kann? :confused: Bzw. gibt es zum Anschließen der Komponenten ein besseres Vorgehen? :o: Vielen, vielen Dank für jeden Tipp! Meine Software: Corsair iCUE 3.36.125 Asus Armoury Crate 3.2.4.0 [Nur installiert, damit iCUE das Mainboard erkennt] Meine (RGB)-Komponenten [Lt. iCUE alle Corsair-Komponenten mit aktueller Firmware]: Asus PRIME X370-PRO 1x Corsair Ironclaw Wireless RGB 1x Corsair Commander PRO 1x Corsair RGB Fan LED Hub [ohne RGB-Kanal-Anschluss, da aus Corsair iCUE 220T RGB Airflowausgebaut] 1x Corsair Hydro Series H100i RGB Platinum 3x Corsair QL120 3x Corsair LL120 1x Corsair CL-8930002 RGB LED Lighting PRO-Erweiterungskit (mit 4 x RGB-LED-Beleuchtungsstreifen) Meine Verkabelung der Corsair-Komponenten: Asus PRIME X370-PRO -> 2x USB [1x H100i & 1x RGB Hub] Commander PRO -> 6x Lüfter [incl. 3-PIN der H100i Pumpe] Commander PRO -> 2x RGB-Kanäle mit jeweils 2 Beleuchtungsstreifen Commander PRO -> 4x Temperatur-Fühler Commander PRO -> 0x USB RGB Fan LED Hub -> 6x Lüfter [3x QL120 & 3x LL120] Meine Anhang: Die Systeminfo von iCUE DirectX Diagnosebericht
  18. Hallo, ich bin auch der suche nach einem Amd mounting bracket für die H100i RGB Platinum SE, ich finde diese nur auf der Amerikanischen Corsair Seite, oder auch Amerkia import auf Amazon, gibt es jemanden der mir sagen kann wo ich sie vielleicht aus Deutschland bekommen kann? Danke für die Hilfe :)
  19. I was wondering if anyone could give me some pointers on how to swap out the Intel bracket, for the AMD bracket on the Corsair iCUE H100i RGB PRO XT? There is no information on this in the "manual", and I'm wondering if I should just use force. The pictures maybe dictates to pull the bracket apart, but even with reasonable force I wasn't able to remove it.. Any help is appreciated!
  20. I built my first PC on Dec 4, and from then until yesterday iCue was working perfectly fine (detected all of my Corsair RGB devices). This morning I noticed that in iCue it wasn't detecting my H100i RGB PLATINUM SE in Devices. It detects my Commander Pro and my keyboard, but that's it. I read through different threads and helpful tips like testing if the USB is faulty or making sure I had the most updated version. None of this has worked for me so I'm hoping I can find a solution here. Note: I have a Corsair 465x case, and a total of 6 fans (2 of which are from the H100i RGB PLATINUM SE kit). All 6 fans respond to my RGB commands in iCue, except for the cooler block itself. The cooler is stuck on a rainbow wave rgb loop. Any help here is much appreciated.
  21. Hallo, ich habe seit ca 3 Stunden eine H100i Platinum SE verbaut. Am Anfang hat sie sehr stark geknistert (wohl Luft) mittlerweile ist es besser. Aber diese Pumpe... Auf "Leise" läuft sie immer noch mit knapp 2000rpm und ist alles andere als Leise. Ist das normal?! Danke für eure Hilfe!
  22. I recently purchased a new PC from PCS (UK). I have a question about the way the RGB wiring has been installed. I have posted this on the PCS forum but had no responses. Case: Corsair 220T – with 3 front fans and a 6 way lighting controller. Cooler: Corsair H100i RGB PLATINUM. I believe the radiator has 2x 120mm ML Pro. Lighting controller: Port 1,2,3 connected to the front case fans – all working ok. Port 4 has a connection. Using the iCue software, this controls both of the radiator fans Port 5 as a connection but I cannot work out where it goes. Within iCue I can see the CPU cooler but when I define the fans connected, there is no control over them. But, using port 4, I can control both of the fans on the radiator. And, if I set fan#4 to some of the basic colour settings, both fans show the same thing - this makes sense as they're on the same connector But if I pick a colour wave, then it moves between the two fans. Does the controller know that there are multiple devices on one port? Q: Should the radiator fans be wired to the CPU cooler, and be controlled via iCue as part of the cooler? Q: Any idea why port 5 of the controller has a connection if I cannot control anything from it? The wiring is very tidy and tight so difficult to trace cables.
  23. Hi all, I just built my rig and have the h100i aio mounted at the top. I wanted to buy an SP120 rgb pro fan to replace my regular 120mm exhaust fan so I can use the same rgb. Does anyone know if it's possible? The h100i comes with two RGB connections that go directly into the aio fans, but I wanted to find out if I can use an rgb splitter for one of them so I can connect the exhaust fan to use the same rgb. I saw the RGB splitter on pirate dog tech so I wanted to be sure. Thanks
  24. Hola. Quiero añadir un solo ventilador ML 120 Pro al Hidro H100i Platinum que ya tengo montado en el frontal de la caja (Cooler Master) para que los 3 sean iguales Ya tengo el cooler H100i, podría añadir el 3er fan directamente a la bomba con un splitter para que quede controlado igual que los 2 que vienen con el cooler.? El tema es que recomiendan el comander pro + lighting node, pero añadir 100 EUR + el ventilador no creo que tenga sentido. Por otro lado si no fuese posible añadir un 3er fan a la bomba, podría conectarlo directamente a la placa ASUS TUF Gaming Z490 Plus. Lo reconocería el programa iCUE y podría sincronizarlo con los 2 que trae el cooler H100i Platinum? Gracias
  25. Hey all, Time for an upgrade. I have a 7yr old H100i running on an Asus Sabertooth X79 w/ i7-4930k with a 2011 socket. I'm getting ready to jump into a Gen 8 i7-9700k refresh with an Asus LGA 1151 socket. Will my original H100i work with this chip / m-board combo? My current rig just needed the standoffs as they screwed into the board. I know I'll need a backplate and possibly new standoffs. Will I need a new bracket also? The currently for sale H100i says it will fit socket 1151. Just wondering if I can salvage the old one because there's nothing wrong with it. If so, any help with parts needed / who sells them / would be greatly appreciated.
×
×
  • Create New...