Jump to content
Corsair Community

Search the Community

Showing results for tags 'fans rgb'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CORSAIR COMMS DEPARTMENT
    • Community Rules & Announcements
    • Live Event Announcements
    • New Product Releases
  • COMMUNITY DISCUSSIONS
    • Non-CORSAIR Tech, Benchmarks, and Overclocking
    • Games & Gaming
    • Battlestation and Build Showcase
  • TECHNICAL SUPPORT & CUSTOMER SERVICE
    • English Support
  • PRODUCT DISCUSSIONS
    • CORSAIR Software
    • Build Hardware
    • Gaming Peripherals
    • Audio Devices
    • Battlestation Hardware: Ambient Lighting, Furniture, etc.
    • CORSAIR Pre-Built Systems
    • CORSAIR Technologies Q&A
  • Alternative Languages
    • Deutscher Support (German Support)
    • French Support
    • Spanish Support
  • LEGACY TOPICS
    • Corsair Enthusiasts Section
    • Corsair Product Discussion
    • Alternate Language Support
    • Customer Service

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Location


Interests


Occupation


Optical Drive # 1


Homepage


ICQ


AIM


Yahoo


MSN


Skype

  1. Hey, I bought recently Corsair 5000D airflow case with 10 Ml120 elite RGB fans. I also have this new Corsair Capellix elite aio 360mm that comes with this commander core xt. Those fans comes with lightning node and i also bought one commander pro. Now the real question i need help with is that how do i connect and control all of those 10 fans in icue? I know that commander core xt can have 6 fans control and 6 rgb controlling, alright. Now i have 6 fans controlled. I still have 4 fans spare. How do i connect those 4 fans with rest of this system so i can see and control all of those 10 fans in one at icue? I dont want to connect any fan power cables into the mobo because i want to be able to controll all of my fans in icue. I hope someone could explain me one by one how to connect smoothly and safely. Thanks
  2. Does mix matching the order of the pwm and rgb cables? Cause I kinda just plugged them all in randomly to test the lighting but most of them seem to be wobbly looking compared to my other ml120 fans that are in order.
  3. Hello there, After installing my new ICUE H100i Elite Capellix I noticed only the LED on the pump was lighting up. I thought that it was weird that the fans didn't light up but I went to the ICUE application hoping it was a setting I needed to adjust. After learning how to use the ICUE application, I did the "Lighting Wizard 4-Pin Setup" and to my surprise no fans were detected. Luckily I had another fan handy and tried to use it through the controller that came in the box with the H100i, and it worked! The fan was detected and I was able to use all the controls including the LED controls. So that leads me to believe that something is wrong with the LED's on the fan it came with. So to recap here is everything I tried: 1) Using a different fan 2) Uninstalling IQUE and reinstalling 3) Using an older version of ICUE 4) Plugging only one fan in at a time 5) Using a previous version of windows 6) Disabling ANYTHING that could be effecting/monitoring the fans 7) Switching around the order of which the fans are plugged into the controller To my knowledge I installed everything correctly considering the fact that I used the video on how to install it from Corsair's website. It's super frustrating and sad that I've had nothing but problems when it comes to Corsair's LEDs. I had a three pack of Corsair fans a few years ago and it was the worst thing ever. My PC is almost ready for a full rebuild and I was going to go full Corsair but if I can't get these LED lights to work I might as well but from elsewhere. There are a ton of good products out that the LED's actually work on them. The worst part about the whole thing is that I've been trying to fix it for hours now and I feel as if I've done everything humanly possible and it still fails to work properly. If anyone has a solution to this or has a faced a similar problem please help me! Also, something I forgot to mention... When in BIOS no fans that are plugged into the controller are detected. Just the pump shows up under BIOS but in the ICUE software I can see all fans that are plugged in. Could it be a problem with USB that's plugged into the motherboard from the controller itself? So confused and lost here, Ill add some pictures if that helps, thanks for reading if you made it this far!
  4. So, I recently bought a Corsair case, the Corsair 220t RGB (which is a great case) For my first build, after owning a gaming laptop. The case come with the LIGHTING NODE CORE with the 3 Corsair RGB Pro fans already plugged in. At first when i booted the system, the fan's LED did light up instantly or shortly after pressing the power button, but after a day the fan's LED no longer light up at startup, it needs to wait until i log into windows then it lights up. I tried several things like for example: Unpluging the usb cable from the Mobo, changing to the 2nd usb port, unpluging and repluging the sata power for the lighting node, i even did a bios update in case it was caused by something on the bios. I found another person on this forum that had the same problem, the only difference is he have the Lighting Node PRO (i have the Lighting Node core as stated before) the difference is that the one that he own, Have a mini usb port, which pluging it to the I/O with a mini usb to usb cable solved his problem. Mine doesn't have that so i'm still stuck here without a solution, if anyone has solved this problem or know any solution, please don't hesitate to help me. After all its not a major problem but, I'm still annoyed by it and i wanna solve it. Sorry if my grammar is bad, english is not my first language.
  5. I have three LL Series 120mm fans as well as two ML Series 120mm fans in my setup. I use a lighting node pro that is using both channels connected to two separate RGB fan hubs. One of the channels is for my LL series and the other for the ML series. Constantly on bootup whether I am using static lighting or some other effect, two of the LL fans do not synch correctly with the rest of the system. The de-synchronization varies where sometimes the fan will be half synched while the other half is static or a different color completely or the fan itself does not even illuminate. I have tried to repair the iCue software and force update the lighting node and although that may fix the problem initially it never is truly fixed the next time I boot up. I'm wondering if now it could be a hardware issue with the fans at this point as I believe I have tried everything.
  6. So I was in the middle of a game when my fans, which had been set to white, suddenly turned red. All my other corsair stuff like the keyboard, lighting strips and cooler stayed the same, it was just the fans that changed colour. At first I tried changing the static colour back to white but it was already on white, so I wasn't that surprised when nothing changed. However, when I changed to the other static colour pre-sets, I noticed some weird stuff. Pink/Magenta, white, yellow and of course red, all instantly turn red. Dark blue is definitely the right colour, but light blue is pretty... teal? Green is super weird because it is alternates between the correct colour and red. So after the pre-sets failed me I decided to mess with the colour wheel and that's when I realised any value of red gives waaaaay more red than it's supposed to. This means that basically anything in the top half of the colour wheel including the very centre, just gives some shade of red. Sometimes it goes red immediately and others it goes to the correct colour for less than a second and then goes red. It's not all 1 shade of red, it seems that it gives the right colour but with loads of red added to it. This is even the case on rainbow. There you get a rainbow with too much red that then flashes a bunch. I'm not sure what to do or what even happened. I've got "enable SDK" disabled which fixed my keyboard being red a few weeks ago but other than that I'm stumped. Help me out here please.
  7. I'm currently using corsair's SP120 RGB pro, 3 fans mounted at the bottom of the top radiator as intake. They can reach 1400 RPM max and the coolant temps can not go below 29 degree Celsius. I want to upgrade the fans to get better coolant temps, i've found a lot of choices on Corsair website: ML120 PRO RGB (1600 RPM) LL120 RGB White Edition (2200 RPM :bigeyes:) SP120 RGB Elite Performance (1500 RPM with AIRGUIDE TECHNOLOGY) Which one is better for coolant cooling? and why? GPU: MSI RTX 3090 Suprim X Pump: XD3 Only cooling the CPU, GPU is not water cooled
  8. Bonjour, J'aimerai savoir si ce montage est correct pour mettre 9 QL120 dans mon Lian Li O11. Je précise que les 3 du bas seront montés sur mon H150i Elite Capellix 360mm. Merci d'avance pour vos réponses !
  9. Hello, I am new to the forums here so I'm not sure if this is the right place for this question but I'm seeking guidance and an answer to a question regarding icue sequencing throughout a theoretical build as follows: What I have: h150i cappelix with commander core included and it's 3 fans, 3 separate 140 mm QL fans , and a 3 pack of 120mm LL fans that includes a lighting node pro. My Question: what is the setup with the least number of connections necessary for all 9 fans to function in sequence with any profile? (How many cocore, co-pro, lighting node pro, RGB hubs, connections, etc at minimum are needed?) Thankyou
  10. Basically I have 6 LL fans and my issue is the two top mounted 140mm fans do not light up more than one colour each. My rear fan had been replaced as it was stuck on a static colour and with this new fan it works with many icue lighting modes but when I attempt to use it with the setting ARC for example, it won’t work with the 3 front mounted fans. I’m using a Commander Pro and an RGB Hub which both came with the 500D SE case and I’ve got all the cables in the right places which I’m positive are as I’ve switched them around into their designated places. I just need help at getting the fans to sync correctly, especially the two top mounted.
  11. Bonjour, J'ai récemment acheté un boitier Corsair le iCUE 220T, avec lequel j'ai reçu 3 ventilateurs pour la facade avant qui sont les SP120, j'ai également acheté le water cooling Corsair H100 platinium qui contient 2 ventilateurs LL120, je compte également m'acheter un troisième ventilateur LL120 pour le mettre à l'arrière du boitier. Cependant, je me pose la question, à savoir si je peux synchroniser et contrôler le RGB des 6 ventilateurs (par exemple tout mettre en blanc) avec le Hub Controller que Corsair fourni avec le boitier qui à 6 slots sachant que ceux de la facade sont des SP120 et les 3 autres des LL120. Merci de vos réponses !
  12. Hey so I'm upgrading my fans/rgb setup and so far I've gotten 6 Corsair ML-120 rgb fans and I am getting a Corsair H150i ELITE CAPELLIX AIO. With that AIO I saw that it comes with a commander core inside but I don't think its going to have enough space to fit the 9 total fans. It it possible for me to do this setup with just the commander core + 2 Lighting Node Cores that came with my fans or do I need to buy the commander node pro as well?
  13. Having an issue with all my fans. For some reason some of the fans display multiple colours even though I've set it to a single colour. Can't remember when this happened but was about 6 months ago. I thought maybe an update would solve it. Multiple updates later and still the same. It will work for so long then just start going weird. Has anyone else had this issue or know how to fix it? Cheers.
  14. Apologies if this is a duplicate thread, I tried searching through several threads but couldn't find any definitive information. The Problem: I have built my rig in the Cooler Master Master Case H500M which included two front mounted 200mm fans (MASTERFAN MF200R ARGB) which have individually addressable RGB Leds. I am very fond of these fans, but all the other fans I have (5 of them) are corsair ML140 pro rgb fans, which I am controlling with a lighting node pro with an attached hub. I would like to use the second channel of the lighting node pro to control the two 200mm fans on the front. I bought an adapter (The one here: https://www.amazon.com/EZDIY-FAB-Adapter-Corsair-Lighting-Commander/dp/B07XNZLZWM) so that I can connect the fans to the lighting node pro. For those unfamiliar, this case has an integrated led controller with a passthrough connector so that for example the motherboard can take direct control of the LED fans. I am connecting this passthrough connector to lighting node pro so that I can control both fans using only one channel. After setting this all up I went into the iCue software to try to configure the fans LED's and this is where the problems started. I knew going into this that I wouldn't be able to control the fan LED's "natively" but I figured I could just configure them as if they were e.g. LED strips, but when I tried that I just got odd flickering behavior, regardless of how I configured the LED strips. So I tried playing around with selecting different fans for the channel, and I found that by selecting SP RGB Series fans I could control 1 led per fan I put in the channel reliably (although blue and green colors are flipped, and I can't control each fan individually). Possible Solutions? Is there some way I could force iCue to accept more than 6 fans in a single channel of the lighting node pro? (My fans have 8 LED's and I have 2 of them, making 16 total) THE FAN LED's ARE NOT BEING POWERED OFF THE LIGHTING NODE PRO, I have them separately powered by the controller provided by Cooler Master, so I don't need to worry about drawing too much power. Is there some other software I could use to individually address the LED's? It seems that different products require different control schemes for their LED's (Perhaps Naively I assumed they would all work similarly, so except for order I thought I could just choose any product as standins for my fans, but that didn't work) Has anybody had any success controlling non-corsair fans with the lighting node pro or icue? I have a decent amount of programming experience, so I would be open to using the iCue SDK if it could solve this issue. I attempted to read up on the SDK and as far as I can tell the SDK can only be using for basically turning LED's off and on and setting different levels, but not actually configuring how they are addressed and configured, please correct me if I am wrong. Sorry if this is a bit rambling, I just wanted to make sure I had as much info here as I could provide. Let me know if any more information is needed. Any help is greatly appreciated.
  15. Just as the title says, I recently upgraded windows to the mopst recent Windows 2004 update and since then, my h100i fans and pump have been going crazy, flickering on and off. However the fans connected to my Corsair Commander Pro don't seem to be effected. So this seems to be an issue with compatibility with my h100i platinum se. Anyone else experiencing this? Looked at the history and in the past, windows updates have gave users issues with flickering before so Im guessing we all just have to hang tight and wait for a windows or corsair update to fix it?
  16. I decided to replace some of my 120mm fans with 140s and for some reason the lighting node won't recognize the 140s. Is there any issue with mixing the sizes? I had assumed it wouldn't matter at all as long as they were all QL fans.
  17. I'm currently finishing gathering information to order all the parts for my build. Goal: Use the following - iCUE H150i RGB Pro XT Liquid CPU Cooler - 9x iCUE QL120 RGB 120mm PWM White Fan - Corsair iCUE Commander PRO ? My intention is to replace the 3 fans that come with the iCUE H150i RGB Pro with 3 iCUE QL120 RGB fans. Meaning I will have 9x QL120 RGBS fans for the build which will come with 3 Lighting Node COREs. Question: How do I control all 9 fans? Through the 3 Lightning Node COREs? Do I need a Corsair iCUE Commander PRO?
  18. So recently i brougth a corsair 465x icue who came with 3 LL120 RGB and i also brougth a H100i RGB Platinum who cames with 2 ML120 so to complete the one space left on the computer i brougth one more ML120 but recently i discovered that you only can have one type of fans in the Lighting Node Core so finaly my question is there some way that i can control the light of this third ML120 or i will have to give him back to the shop?:[pouts:
  19. Hello everyone my questions are if it is posable to fit QL fans 140mm on my corsair hydro H100i AIO cooler and if it is posable to fit those fans in my corsair 570X SE case this are some side questions if I,m looking on my cooler in the ICUE sofware I dont see the new QL fans is that normal because I can see all the other fans only the QL is the one I dont see I dont have the QL fans but the other fans types like the LL ML and HD those are the one I see If someone is going to give me some info and I didnt give them enough just say it so we can understand each other
  20. Hello, I’m struggling to link the case fans (4 sp120 pro RGB) with my 100i RGB AIO, I understand now that you cant run different fans off one RGB hub (one came with the case) so wanted to know what’s the best way to set it up and what extra hubs or nodes I’ll need to compete the circuit and make all RGB lights sink ? I’ve viewed the fan/cooling and icue FAQ page but couldn’t really find anything clear in the diagrams on how to set mine up. I have 4 sp120 RGB pro fans, 100i RGB Platinum aio pump with 2 ML pro 120 fans and 1 RGB hub that came with the case. Any help is much appreciated
  21. Ok I need help. I have been building PCs since I was little. Over the summer (a couple months ago) I decided to upgrade one of my old ones using a mix of new and old parts. From my old PC I grabbed: CX750M power supply, case and a unopened GEFORCE GTX 970. Brand New I bought a: Ryzen 7 2700x, Gygabyte B450 pro, Some random corsair ddr4 16gb ram, and most importantly some corsair hd120 fans. Well I set it all up and it was beautiful, for two days or so until I the fans decided they didn't work anymore. Random lights would be on with random colors. So I contacted corsair and they sent me spairs Chapter 2: Well I got the spares and was super excited until I plugged them in and had the same issue. So let me go into detail on how I set these up. 1.) Mounted 2.) plugged fans into board and hub 3.) Plugged hub into sata. So to be clear I followed instruction word for word I read the pamphlet maybe a 100 times even tho it didn't say much. Fabulous they don't work. Contacted support again, set them pics of my set up they confirmed everything was textbook. Sent me a third pack... Chapter 3: BRUH Today I got the 3rd set, tested one fan, this way I didn't waste my time putting them in. It works, plugged in the other 2 in series, surprise... Doesn't work. Now right now they are just plugged into the hub and controller. So that means the only thing working in the system is the plug and play fans. Doesn't work so has nothing to do with my system. I then unplugged all 3 and tested them individually, none of them work. At this point I genuinely not sure what to do. Just emailed support. Frustrated though, so I'm on here if anyone has ideas how to make these work please help. If anyone thinks corsair should just give me a free pc definitely chime in. I've made every effort to make sure that nothing would interfere with the fans when I tested them in and they don't work so, either I'm missing something (I'm not) or they just made a lot of faulty fans. Either way gimme your thoughts Thanks N
  22. hi, the leds in my ll120 fans have changing to random unassigned colors and flickering as well. I had them rma'd and they worked fine for about 2 weeks and then they started having issues again. I have tried reinstalling icue, restarting corsair service, rearranging the fans configurations, and putting the controller on it's own sata cable. Nothing seems to work. Is there way to fix this? What might be causing it? Also I noticed that the issue mainly occurs while I'm gaming. Thank you
  23. I tried Reddit and got no where... So, a few years ago I had an older case, and picked up NZXT's HUE (the older version) to have some RGB strips. I set everything up, however when the lights turned on, all I got was flashing/strobing white light. I contacted NZXT, they sent a whole replacement unit and LED strip set for free. I swapped everything, same issue. They told me it was on me at that point, not knowing any better I figured the Hue was just trash (saw some reviews with similar issued) and just unplugged the unit. Fast forward to now. Same Mobo and internals, but I just bought a Corsair 680X Crystal case and decided to light up my life again with some RGB fans. I have their LL series fans in the case, plugged all the LED portions of the fans into the LED fan hub, connect the LED fan hub and commander pro together, plug all the fans in, and every fan spins correctly. HOWEVER. The fans are flashing/strobing, just like the NZXT unit did. IMO, the common denominator (so far): the USB headers that the LEDs are connected to. It's the same hub (and only one available on the board) that the NZXT HUE was using. I tried swapping USD headers on the mobo, same result. The only other possible common denominator is the PSU, because it's the same PSU I had with the HUE, but seeing as the HUE was powered by molex and the current RGB setup is seta power, I don't know if that's worth considering. So I come before you my RGB brethren, have any of you had a similar issue with RGB products? Am I onto something with the USB header issue? If so, is my only option a whole new mobo? Here's everything I'm working with if it matters: cpu: Intel skylake i7 GPU: nVidia 1070 Founders mobo: https://www.newegg.com/p/N82E16813132565?Item=N82E16813132565 ram: https://www.newegg.com/g-skill-16gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820231902?Item=N82E16820231902 PSU: Antec 750w AOI cooler: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Liquid-Cooling/Dual-Radiator-Liquid-Coolers/Hydro-Series%E2%84%A2-RGB-Platinum/p/CW-9060038-WW case: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Cases/Crystal-Series-680X-RGB-High-Airflow-Tempered-Glass-ATX-Smart-Case/p/CC-9011168-WW
  24. I have had these fans in my build for about 3 month but the last month or 2 they have not be working properly. I have 4 of them top one is fan #1 and the 3 in the front of my case is 2,3,4 as they go down to the bottom of the case. fan #1 works great! but fan #2 seens to have only one led lit on the insider leds and fans 3 and 4 just dont work at all. I have tried rearranging them order wise and when i take fan number 2 and put it on 3 it does the same one led lit thing on fan 3 but when i do fan number one on fan 3 it lights up fine and now fan number 1 is not lit? is it my fan rgb hub? i have the fan rgb hub and the commander pro, the fans run fine just the leds dont work right. I have updated the commander pro and have tried different colors of leds but nothing works for fans 2,3,4. One thing i should add is all of them will start up fine but once i am on my computer for a couple hours it will start messing up. but lately they have been messed up as soon as i start my computer.
  25. When i connect these fans to the sata cables and turn on the computer, they look like this. I have tried to disconnect the fans from the lightning hub and reconnect them again in a different order, to see if one was not working properly, but still got the same results. The model is Corsair LL120 RGB 120mm and all 4 are the same, however 3 of the fans came in the same pack, while 1 was bought separate from the same site. Don’t know if that helps. Thank you for your time :).
×
×
  • Create New...