Jump to content
Corsair Community

Search the Community

Showing results for tags 'fan'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CORSAIR COMMS DEPARTMENT
    • Community Rules & Announcements
    • Live Event Announcements
    • New Product Releases
  • COMMUNITY DISCUSSIONS
    • Non-CORSAIR Tech, Benchmarks, and Overclocking
    • Games & Gaming
    • Battlestation and Build Showcase
  • TECHNICAL SUPPORT & CUSTOMER SERVICE
    • English Support
  • PRODUCT DISCUSSIONS
    • CORSAIR Software
    • Build Hardware
    • Gaming Peripherals
    • Audio Devices
    • Battlestation Hardware: Ambient Lighting, Furniture, etc.
    • CORSAIR Pre-Built Systems
    • CORSAIR Technologies Q&A
  • Alternative Languages
    • Deutscher Support (German Support)
    • French Support
    • Spanish Support
  • LEGACY TOPICS
    • Corsair Enthusiasts Section
    • Corsair Product Discussion
    • Alternate Language Support
    • Customer Service

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Location


Interests


Occupation


Optical Drive # 1


Homepage


ICQ


AIM


Yahoo


MSN


Skype

  1. Hey there, I recently built a new machine (been in the PC space for about 8 years, but never built my own machine) and in that order I bought a single LL140 because, primarly, it was on sale, but also because of its RGB. I didn't do any research, and assumed I'd be able to use an RGB header on my MB. I was wrong. Fair enough, but I was wondering if I need to buy both the Commander Pro and the controller for one fan, or if just the Commander Pro is sufficent for one fan? Cheers!
  2. PSU is Corsair AX1200i. Is this situation from topic title normal? Shoud fan always spin on self-test button pressed? I run self test while only 230v power cable connected to PSU. No any other cables connected. PSU lies on dielectric wooden clean office table. P.S. I know instructions manual says fan should spin on self-test button pressed, but why test status LED shows green light then if fan failed to spin on start? It is obviously not "green" situation.
  3. Hi All, I have a h150i elite cappelix, which I want the fans to be managed by the commander pro. Obviously I still need the commander core to wire up the pump. So see my design below. I have a 5000X case. What I did is: - removed the PWM fan controller included in the case --> wired it up to the commander PRO - Used the commander PRO as the FAN controller for the H150i fans - Connected all casefans and H150I fans to the RGB hub included with the case - Connected the Pump to the commander core So my concrete question is: Will the H150 elite cappelix setup work with this setup? Or do I have to connect the fans and RGB to the commander core in order to get it working?
  4. Hallo zusammen, neben dem Support #2004464995 frage ich hier mal nach Hilfe. Nach knapp einer Woche Betrieb, weigert sich der zentrale Lüfter des Corsair One seit gestern im Normalbetrieb zu laufen. Die Folge ist, die Temperatur in den Kühlkreisläufen steigt und er geht dann mit laufenden Lüfter in den Alarmbetrieb (blinken der LEDs und volle Drehzahl). Ich behelfe mir gerade mit der Auswahl des individuellen Lüfterprofils und nach Bedarf höhere Drehzahl. Mit Auswahl des Standardprofils verstummt der Lüfter wieder und geht mit steigender Temperatur nicht mehr an. Da das Gerät neu ist, richte ich es immer noch ein. Die letzten Handlungen waren Windows Update auf 21H1, KB 5004945, Aktivieren Duo Link Logitech Software, Zugriff auf NAS Laufwerk, USB-Festplatte einstöpseln, Dropbox einrichten, spezielle Programme (HSETU). Alles andere wurde vorher installiert und lief auch ohne Probleme. Maßnahmen waren jeweils, Deinstallation Windows Update und Sicherheitsupdate, ICUE mit Löschen der Registry Ordner, Neuinstallation ICUE 3 und auch mal 4. Es ist zum Haareraufen. Der Lüfter will nicht laufen. Frage an die Community, einen Hardwarefehler kann man ausschließen (hoffe ich), liege ich mit der Annahme richtig, dass das Standardlüfterprofil (nicht editierbar) sich an irgendetwas stört? Wenn ja was könnte helfen? Ich bin verzweifelt. Wenn man von oben in die Büchse schaut, dann sieht man andere farbige LED leuchten. Was ist das denn? Viele Grüße und besten Dank im Voraus
  5. I recently built a PC and don't have much experience with using fans as it is the first time I have ever done such a thing. For some reason my back fan is running at max speed and I am unable to change it through the icue software app. The fan is currently plugged into a controller along witht the other 5 fans i have. I have tried plugging it into the motherboard but the same issue remains but it loses its RGB. The fan having the issue was a separate fan (2 are part of the water cooler and 3 came with the case) so im unsure if the fan itself is fauly or if it is another issue. Any help would be appreciated.
  6. Hey Corsair Community, I seem to be having a problem with my Corsair QL120 Fans. I have them set to all white in iCUE and it's been working perfectly until one day one of the fans had a LED stuck on purple. I tried everything that I could to fix it but couldn't. I RMA'd it for a new one and that was a success. Now another two of my fans are now having the same issue. Has anyone else got this problem? Would anyone know a fix or am I looking to RMA the fans again? See attached photos. Thanks, Beauzinga
  7. I did not seem to have an issue with installing and running the software. I do have a question about what the different temp numbers refer to. Also, Temp #11 runs from 70c to 94c at any given time. This is why I would like to know about the Representation of the widgets. Thank you. EDIT: My fan for the GPU does run all the time. It does not appear to show on this display unless there is an increase from the base idle speed which is unknown.
  8. Bonjour, je viens d'acquérir un boitier corsair 465X. Ce boitier n'ayant pas de ventilateur à l'arrière j'ai donc acheté séparément un QL120. LEs 3 ventilateurs LL120 fournis avec le boitier sont donc branchés au hub RGB intégré au boitier, je branche donc mon QL120 sur ce même hub, cependant impossible d'obtenir du RGB sur le QL120, il n'est pas non plus détecté dans ICUE. Comment faire? Merci
  9. Bonjour, j'ai un commander pro depuis 6 mois, tous etait ok sauf la d'un seul coup les profils silencieux / équilibrer / extreme sont cassé ! Tous fonctionne a fond ! J'ai tous mis a jours, ICUE et le commander pro J'ai vue que d'autre personnes avait se problème mais j'ai pas trouver de solution mise a part "fait tes courbe" Et je precise que mon cpu / gpu vont très bien, même a moins de 45° pour le cpu et a 35° pour le gpu sa tourne a fond... Merci
  10. I’m about to buy an HX750i for a new build, but I’m concerned about both proper cooling and silence. The reason for my concern is that my case is Fractal Design Define 7 Compact. It has a PSU “shroud” shelf at the bottom. There are perforations, but I imagine it’s still suboptimal to have obstructions to PSU intake, especially since hot GPU/case air will be further obstructed by the perforated shelf. It makes the most sense to flip the PSU with fan on the bottom, where there is a nice dust protection mesh and the tallest case feet I’ve seen to date. As I understand, HX750i will heat up more facing down, and the fan might kick in louder. Can I set a custom curve in iCue to not start at zero RPM, but at 20% RPM and up from there? Does anything other than default curve end up being a static duty cycle number for any load?
  11. Im going to do some painting on my AIO, its currently black and i have painted one before with great success but I want to know if it is possible to remove the fan blades from the QL/LL fans so I just have the frame, so I can paint the frame without possibly painting over the fan blades that diffuse the RGB. I have watched a few videos on Coolermaster fans or Thermal take fans, being able to quite simply pop the blades out, I am not sure if the LL/QL series fans are mag lev or ball bearing, or fluid, I have never taken fan blades apart but I'm pretty sure the type of bearing determines if they can be taken apart simply or not. If anyone has any info on if this is possible or if I should should take a safer approach and just hand paint them. much thanks in advance!
  12. Ive searched through and found multiple posts showing multiple ways.. honestly I got overwhelmed and confused as a first time builder. Long story short.. I'm looking at a 9 fan for sure.. probably 10 fan set up. with possibly LED strips (not 100% committed to the strips though) Specs for my set up: Case: Lian Li PC-011 Dynamic PSU: Corsair RMx 850w Gold CPU Cooler: Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX 75 CFM 360mm Fans: 3 ML RGB WHITE PWM 120mm (included with CPU Cooler) (2) 3-Pack QL120 RGB WHITE PWM 120mm 1 QL120 RGB WHITE PWM 120mm
  13. Hello, I bought a corsair 4000x and inside I found that there was a commander pro so I decided to use it with the 3 fans that were included in the case and one I bought myself and added at the back. I have a problem: when I am not doing anything with the pc it is really quiet but as soon I try to do something like opening chrome or even moving the mouse, the fans start to spin really fast and become very loud. I have the quiet profile set in icue software and the temp is the cpu one. Please help this is my first pc and this thing is really stressing me out :(:
  14. Hello, I have a Corsair Crystal 570X case that I have installed 6 LL120 fans into (3 in the front, 2 attached to a Corsair h100iv2, and 1 rear exhaust) that I am having trouble with. They are all working properly and the RGB cycles through in order but I can no longer find them using the iCUE software and therefore I cannot control the RGB for. I first noticed the issue once I removed the little controller that was at towards the back and on the back side of the case (thinking this only allowed controls through the case itself with the buttons on top.) I have a commander pro as well but I never installed it as I did not need it prior to having this issue once I removed the controller that was pre-installed. (I was also trying to minimize cables in the case as I have an NZXT HUE+ and an extra USB hub inside the case. My main question is would removing the pre-installed fan controller have caused an issue where iCUE can no longer detect any devices in my PC (6 LL120 fans along with an h100i) iCUE is up to date as well on update 3.37.140 Thanks for any insight.
  15. I have two NVME's with windows installed on them. The older one has iCue and everything is working just fine. The newer windows install has iCue running and I can't configure the fan profiles correctly because it keeps losing a connection to the fans, hydro x pump etc. The Performance tab pops into existence and then out of existence. Since everything is rock solid when I boot to the other NVME I know it's not a hardware issue. Instead it's some kind of USB communication problem I'd guess? Any thoughts on how I can fix this? I was about to (painfully) install windows again on the new NVME, just after getting everything setup, to try to fix this problem.
  16. Hi all, I just built my rig and have the h100i aio mounted at the top. I wanted to buy an SP120 rgb pro fan to replace my regular 120mm exhaust fan so I can use the same rgb. Does anyone know if it's possible? The h100i comes with two RGB connections that go directly into the aio fans, but I wanted to find out if I can use an rgb splitter for one of them so I can connect the exhaust fan to use the same rgb. I saw the RGB splitter on pirate dog tech so I wanted to be sure. Thanks
  17. I put a new system together, and have 2 fans that came with the H100i and three fans that came with my Corsair case. I connected All of the fans to the node core that came with my H100i. In the early stages of setting up my system, I noticed the 3 fans that came with the case ran a lost faster compared to the 2 that came with the H100i. I said, oh well, I know (or think I should be able to) control these fan speeds in iCue. Once I installed Windows and everything else, in iCue, sure enough, the 2 fans that came with the H100i were running around 350-400 RPMs and the 3 fans that came with the case were all humming at 1300-1450!! The all had "Balanced" profiles - which I would think would make them run approximately at the same speed...but apparently not. I did tons of research, watched some videos, searched this forum, and tried to create a custom Profile and curves, and even tried to just pick one of those case fans and set to a specific RPM, but I cannot seem to get these fans to behave. When the system is just sitting there idle, the 2 fans that came with H100i nicely run at 300-400, but the other case fans ALWAYS are at 1300-1450 and are rather noisy and annoying. Why can't I get finite control over these fans? I figured that since I have ALL fans (which are all Corsair fans) connected to the node core, that I could do all the tweaking I want...but I can't seem to get it to work. Very frustrating. Hany help/pointers? Greatly appreciated! Here is a quick screenshot of what I see. https://imgur.com/LTA4VFS
  18. The fans not spinning just the light is on I have gigabyte B550M DS3H Socket AM4 Motherboard how to make it work?
  19. I recentrly upgraded my secondary hard drive to an SSD. I only touched the cables concerning this SSD as far as I know. I booted my computer, SSD didn't show up, but I managed to get it to show up after doing some research. I noticed my top fan wasn't turned on though. My computer was getting hot, I double checked the cable connected to my fan, it looked good but the fan still wouldn't turn on. What can I do? Is there something I can check to make sure I didn't mess up the fan or disconnect a cable?
  20. I got a cosair Commander Pro (plus RGB hub and Node Pro) - can i control also non corsair fans with the software (if so i guess the color effects are not so Professional as with Corsair fan ) Thx for advising
  21. Hello. So I have been talking with support and trouble shooting an issue I have with my Corsair LL120 RGB fans. When I have the color set to all white for either of my 3 fans they always have a slight blue hue to them. As well as other colors seem to be slightly off compared to other Corsair devices not connected to the Commander Pro. This is happening with any fan that is connected to my Commander Pro. If I disconnect any of the fans and connect to my Corsair h115i CPU cooler RGB header instead then the RGB's will turn pure white through the ICUE software on that fan. The Corsair h115i fans and cooler turn pure white, my Corsair Vengeance Pro RGB turns pure white. It is anything connected to the Commander Pro that will not using the same ICUE software as the other devices. I have already Uninstalled/ Reinstalled, checked firmware and updates several times as well. Corsair support advised that it could be a software issue but stated that the RGB's should turn white. The Commander Pro has already been replaced once and the same issue occurs. I am now waiting for a new LED Hub to come in. Does any one have any knowledge on this or does the same thing happen with all devises connected to the Commander Pro? Does everyone else have this same blue hue with all white selected on their LL120 RGB lighting on fans? Thank you for any help. I attached a photo. The Blue hue is more blue then purple that shows in photo. But you can see all other RGB's are pure white.
  22. Bonjour, j'ai acheté un ventilateur corsair ql 120. il y a seulement 3 led d'allumée, j'ai le commander pro, le lightning node, et le fan contrôleur. J'ai beau tout essayé regarder toutes les vidéos d'installation, mettre a jours, redémarrer, brancher, débrancher et il ne ce passe toujours rien le ventilateur ne fonctionne pas (toujours pas de gestion du rgb) tout mes périf sont reconnus, les bande LED Corsair quant a elles fonctionnent, je paramètre et sélectionne les périphérique connecter (bandes led et autre canal QL) mais rien n'y fait. Je ne sais pas d'où cela peux venir.
  23. I can't seem to get the front fans of the Carbide Series SPEC-DELTA RGB case to light up, they do however spin. I plugged the 4 pin-header in my motherboard RGB_HEADER slot (12v). I have the Asus prime Z390-P motherboard. I made sure the arrow is in the right place and have tried installing software like AURA sync, AI suite 3 and iCUE, but they don't detect any devices. I feel like I am missing something obvious here, any suggestions? Not sure if it's relevant, but my complete build: CPU: Intel Core i7-9700K CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 RGB Motherboard: Asus PRIME Z390-P Motherboard Memory: Kingston HyperX Fury 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory Storage: Crucial MX500 500 GB 2.5" Solid State Drive Video Card: XFX Radeon RX 5700 XT 8 GB THICC III Ultra Video Card Case: Corsair SPEC-DELTA RGB ATX Mid Tower Case Power Supply: Corsair RM (2019) 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
  24. Hi! I just built a new PC. Everything is new except my GPU. It runs fine, I was able to install Windows and everything but it seems the PSU has an issue. The fan goes constantly up and down. Doesn't matter if I'm in BIOS, in Windows or doing something. It always spins up and down constantly. [ame=https://www.youtube.com/watch?v=lL8986IQAgg]Here's a video with the behavior[/ame]. Am I doing something wrong? Do I need to return it?
  25. Moin :) Also seit dem ich von Corsair die Gerätschaften habe, bin ich eigentlich nur noch am basteln und ausprobieren, weil ich einfach nicht weiß wo der Fehler liegt. Angeschlossen sind in meinem Gehäuse: - Commander Pro - RGB Fan LED Hub - 3 x Lüfter QL 120 Serie - Corsair LED Strip Also gelesen hab ich das jetzt schon öfter, nur keine hilfreiche Antwort gefunden. Die RGB Beleuchtung flackert oder der ganze Lüfter wird dunkel und wieder heller. Dann sind in der Auflistung mal alle Lüfter angezeigt und kurze Zeit später plötzlich fallen dann welche weg. Genau so fällt auch das gesamte Fenster „Option“ einfach aus. Es ist verschwunden!! Und taucht dann mit den Lüftern wieder auf. Ich habe keine andere Software die die Werte ausliest. Ich habe das komplette iCue samt Registrierungseinträge gelöscht und neu installiert. Ich habe Lüfter teilweise abgesteckt um Änderungen zu beobachten. Diverse Mainboard Treiber neu installiert. Ich komme hier nicht mehr weiter. Und hoffe auf Hilfe.
×
×
  • Create New...