Jump to content
Corsair Community

Search the Community

Showing results for tags 'bass'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CORSAIR COMMS DEPARTMENT
    • Community Rules & Announcements
    • Live Event Announcements
    • New Product Releases
  • COMMUNITY DISCUSSIONS
    • Non-CORSAIR Tech, Benchmarks, and Overclocking
    • Games & Gaming
    • Battlestation and Build Showcase
  • TECHNICAL SUPPORT & CUSTOMER SERVICE
    • iCUE Software Troubleshooting
    • Build Hardware Troubleshooting
    • Gaming Peripherals & Audio Troubleshooting
    • Furniture and Ambient Lighting Troubleshooting
    • CORSAIR Pre-Built Systems Troubleshooting
  • PRODUCT DISCUSSIONS
    • CORSAIR iCUE
    • Build Hardware
    • Gaming Peripherals
    • Audio Devices
    • Battlestation Hardware: Ambient Lighting, Furniture, etc.
    • CORSAIR Pre-Built Systems
    • CORSAIR Technologies Q&A
  • Alternative Languages
    • Deutscher Support (German Support)
    • French Support
    • Spanish Support
  • LEGACY TOPICS
    • Corsair Enthusiasts Section
    • Corsair Product Discussion
    • Alternate Language Support
    • Customer Service

Categories

  • System Build Inspiration
  • Memory
  • Cases
  • iCUE CONTROLLERS
  • Maximizing Performance
  • Peripherals
  • Storage
  • Liquid Cooling
  • Gaming Mice
  • News and Events
  • How-tos and DIY
  • USB Drives
  • Extreme OC Mods
  • Gaming Keyboards
  • Power Supply Units
  • Gaming Headsets
  • Uncategorized

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Interests


Occupation


Optical Drive # 1


Homepage


ICQ


AIM


Yahoo


MSN


Skype

Found 1 result

  1. Hello, I have owned my Corsair Virtuoso SE and have had a problem for quite sometime, but really narrowed it down the other day and was wondering if another person had similar issues, or would be able to test my same setup to see if they have similar results. Below are some of my settings. ICue Settings: EQ: Bass Boosted Surround: OFF Auto Audio Repositioning: OFF Dongle Firmware: v. 0.16.80 Firmware: v. 0.17.149 Software Version: 3.37.140 Windows Settings: Sample/Bit Depth: 2 Channel, 24 bit, 48000Hz (Studio Quality) Exclusive Mode: Allow applications to take control/Priority BOTH ENABLED) Spatial Sound: Off Issue: When using the "Bass Boosted" Profile within the ICue software, certain sounds such as very specific YouTube videos or actions within a video game cause Dramatic Sound reduction. The issue seems to arise the most when i am is listening to bass heavy content or Bassy vocal sounds, more specifically when someone is talking and using Plosives. This issue became most apparent when watching a Youtuber Named "ProtoxxGaming" and strangely when sometimes when he uses plosives my headset Extremely reduces audio to when i cannot hear anything for about 1 second, then it raises the audio backup to normal. Below is a video which this happens on, specifically at 9:47 on the "P" Plosive. Also attached is an Audacity recording using my Blue snowball microphone to record the sound from my headphones during the issue, you can hear the volume reduction. Example: [ame] [/ame] -SEE ATTACHED FOR AUDIO RECORDING- My Troubleshooting: I have tried adjusting all of the windows settings above, along within Icue. I have reinstalled the ICUE software multiple times with no avail. I have 2 gaming computers, so i tried Installing the software on my other PC and ran into the exact same issue. Connecting via USB or the Dongle shows the same results. Connecting via AUX cable works normally and sounds fine, but this bypasses the "Bass profile" in the Icue software so it doesn't sounds nearly as good. I also thought it might be YouTube/chrome issue, so i downloaded that video and played it in VLC and had the same audio issues. I did notice a few things though: -When playing the video and setting the volume to 100% in VLC or YouTube AND windows set to around 30, the effect is Major and almost reduces the volume to 0 for 0.5-1 second when it occurs. -When playing the video and setting the volume to 30% in VLC or YouTube AND windows set to around 100%, the effect is minimal and a lot less noticeable. -If you create another EQ PRESENT within Icue and raise the "32" and "64" to "+12dB", this same issue will occur without using the bass boosted profile. (Makes sense why the other profiles don't have this issue, they don't max out those EQ values.) HOW TO REPRODUCE: -Headphones connected on USB or Wireless, Do not use AUX cable. -Set the "Bass Boosted" EQ within ICue ->> https://ibb.co/87rkXtk -Have windows Volume set to around 30% ->> (https://ibb.co/2WrKbzx) -Click the youtube link above BUT before playing make sure the YouTube Video volume is at Maximum ->> (https://ibb.co/XbPqwkk) - At 9:47 in the video he says a "P" word and it reduces the volume greatly. Please let me know if I've done something wrong or possible troubleshooting tips, hopefully someone can try to reproduce my issue as well. Just wanted to figure out if this was a Corsair Software or hardware issue, or possible windows issue? Thanks! Cosair Virtuoso SE audio issue - Blue Snowball Recording.zip
×
×
  • Create New...