Jump to content
Corsair Community

Search the Community

Showing results for tags 'amd'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CORSAIR COMMS DEPARTMENT
    • Community Rules & Announcements
    • Live Event Announcements
    • New Product Releases
  • COMMUNITY DISCUSSIONS
    • Non-CORSAIR Tech, Benchmarks, and Overclocking
    • Games & Gaming
    • Battlestation and Build Showcase
  • TECHNICAL SUPPORT & CUSTOMER SERVICE
    • English Support
  • PRODUCT DISCUSSIONS
    • CORSAIR Software
    • Build Hardware
    • Gaming Peripherals
    • Audio Devices
    • Battlestation Hardware: Ambient Lighting, Furniture, etc.
    • CORSAIR Pre-Built Systems
    • CORSAIR Technologies Q&A
  • Alternative Languages
    • Deutscher Support (German Support)
    • French Support
    • Spanish Support
  • LEGACY TOPICS
    • Corsair Enthusiasts Section
    • Corsair Product Discussion
    • Alternate Language Support
    • Customer Service

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Location


Interests


Occupation


Optical Drive # 1


Homepage


ICQ


AIM


Yahoo


MSN


Skype

Found 23 results

  1. Hi all, I'm having some trouble getting iCue to recognise a newly purchased and installed H115i Pro XT RGB. The pump lights have lit up and are cycling through (what I assume) to be a standard rainbow cycle, the pump is cooling well after configuring it in my motherboard's BIOS and 2x Noctua NF-A14s I've attached to the radiator and Corsair Commander Pro are running fine. Cooling wise I'm pleased, however I cannot get iCue to recognise it in order to monitor pump speed and customise RGB. If it helps, here's my PC's spec [running latest Windows 10]: Ryzen 5 5600X Gigabyte Aorus X570I Crucial Ballistix 2x8GB 3600Mhz CL16 Sabrent Rocket 1TB NVME (TLC) [boot drive, various other drives for game and recording libraries] Corsair SF600 Platinum PSU PowerColor Red Devil Radeon RX 6700 XT Cooler Master NR200P (using vented side panel and horizontal GPU layout) Corsair Commander Pro, attached are: 2x NF-A12x15 bottom intakes, 2x NF-A14 side intakes (H115i rad) & 2x Cooler Master Sickle Flow fans exhausting up top. H115i Pro XT RGB in the USB 1 header Monitoring and controlling fan speeds and component temperature is fine through the Commander Pro in iCue. However, the H115i Pro XT RGB refuses to show up. So far I've tried: -Disbaled fast boot and XM-something hand off under USB settings in motherboard BIOS (following a post on Corsair forums), -Updated motherboard's chipset drivers to latest, -Reinstalled iCue 4 (per Corsair's clean install guide), -Installed the iCue v3.x on the H115i Pro XT RGB's product page under 'Support - Downloads', -Using USBDeview to try and locate H115i (no success, can see Commander Pro as only Corsair device), -Windows 10 Device Manager that reveals 'Corsair composite virtual device' which apparently has the latest/most optimised drivers - possibly Commander Pro? -No micro-USB cable on hand small enough to plug into the back of the motherboard to see if it's a Commander Pro compatibility issue. It would press against and possibly damage the RAM modules. Any further troubleshooting tips would be greatly appreciated. I have read this is a problem on AMD systems and if it requires an RMA I'd rather avoid it. Also other users who have experienced the same problem have reported plugging their case USB into the Commander Pro's USB header and pump usb directly into the motherboard has solved the issue - I'd rather avoid this due to further cable management and tinkering after squeezing the H115i into the NR200. The cooler is running seemingly fine and I'm content with performance. It would just be nice to see it in iCue and customise colour schemes - this is also why I went for the H115i over NZXT X63 (in my girlfriend's SSUPD Mesh system) and Cooler Master 280mm AIO due to already having the Commander Pro for 6 fans. At the end of the day I can't actually see the cooler behind the rad on the side bracket and am pleased with performance - lowest temps I've seen since building this sysytem, was previously using a Noctua NH-U9S which I've kept in case this AIO bricks. EDIT 1: I should mention the motherboard (Gigabyte Aorus X570I) has only 2 USB headers - 1 for case and 1 for other components. I've the NR200 front panel USB plugged into larger and Commander Pro plugged into smaller.
  2. Brand new build. Issue where the USB devices keep disconnecting for 4-5 seconds every 5 min or so making it unusable! Also in iCUE 4 the Commander Pro fan hub, keyboard, mouse, AIO, RAM, lighting strips are all detected but the lighting node core which controls the RGB for the fans is NOT detected. Used 2 separate lighting node core's issue persists. Its plugged into known good USB and SATA power, nothing. Lian Li 0-11 Dynamic Ryzen 5900x Asus Dark Hero x570 Asus Strix RTX 3080 Corsair Dominator Platinum 3200mhz (4x8) Corsair h150i elite capellix triple fan Corsair RMx1000 PSU
  3. So first of all I want to say that this is the second time I am having this issue. The first time I format my Windows SO and the speeds returned to normal : After one week where the disk was about 30% the problems returned : (I removed a lot of data and the disk is only 11% FULL so this is definitely not acceptable at all. ) After removing data the speeds changed from 200 to 400. I am on the last firmware. And I already tried a lot of fixs that were posted here for the similar issues with the Mp-600 . Do someone has some ideia how to fix this ?
  4. Hi I have spent a month now trying to get the above sticks to show the full 16gb but they only ever show 8gb in the bios and windows 10. I have tried following various forums etc. My spec is: Motherboard: Gigabyte F2A78M-DS2 BIOS: American Megatrends version F6e CPU: AMD Athlon X4 760K Quad Core Processor OS: Windows 10 64bit Any help would be really appreciated as I'm at a loss now. Thanks for reading.
  5. Hallo, ich bin auch der suche nach einem Amd mounting bracket für die H100i RGB Platinum SE, ich finde diese nur auf der Amerikanischen Corsair Seite, oder auch Amerkia import auf Amazon, gibt es jemanden der mir sagen kann wo ich sie vielleicht aus Deutschland bekommen kann? Danke für die Hilfe :)
  6. Hey guys! If you're curious about how to install an AMD Ryzen Threadripper processor and one of our coolers (such as the H80i v2, H100i v2, and H115i), check out this blog! If you have any questions let us know in the comments here. http://www.corsair.com/en-us/blog/2017/august/threadripper-installation Users with our current Platinum series coolers have out of the box compatibility with systems using Threadripper since a bracket is provided. Users with PRO series coolers will need to source a separate bracket from our website: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Accessories-%7C-Parts/PC-Components/Cooling-And-Corsair-Link/Hydro-Series-H100i-PRO-H115i-PRO-H150i-PRO-TR4-Mounting-Bracket-Kit/p/CW-8960054
  7. We are trying to install an H100i v2 onto a Ryzen 5 2600 CPU mounted on a Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming mainboard. The AMD bracket supplied with the H100 does not fit. The bracket appears to be a bit wider and longer than the mounting holes in the mainboard. :(: The stock AMD cooler fits the mainboard without any issues. Is there a bracket available to use this cooler on this mainboard, or do we need to find another cooling solution? :confused: Thanks!
  8. Our partners at AMD have pulled back the curtain on the new Zen 3-based Ryzen 5000 series of desktop processors. We've put together a quick blog post with quick links to products that will be compatible at launch. https://www.corsair.com/us/en/blog/unlock-the-power-of-zen-3 From what we gather, 500-series motherboards will be compatible with a BIOS update. Also, board partners may be releasing refreshed motherboards that support the new processors out of the box. So keep an eye out for those! Certain motherboards with older chipsets may get support for the new processors through a beta BIOS release. From what they've said so far, this will be a one-way update as they will be dropping support for certain older processors in order to make space on the ROM for 5000-series CPU support. As far as cooling goes, the processors AMD announced on the 8th will not come with a box cooler (except for the Ryzen 5 5600X which will ship with a Wraith Spire). Since these processors use the AM4 socket, all current CPU liquid coolers from us will support these parts. For memory we're recommending 3200-3600MHz kits for now. This may change as more information is given. Storage will depend on your motherboard choice, but if you're on B550/X570, our MP600 is a solid PCIe 4.0 device to help you use that extra PCIe bandwidth.
  9. Hello you wonderful forum members! I know this has been discussed numerous times probably, but I can never find exactly the same scenario as my own. After tons of years, I finally decided to move from my beloved i5-3570K. It served me really well in every single task I needed it to do for me, but time has come to move on and upgrade. So, I just purchased AMD Ryzen 5 1600, and ASUS ROG STRIX B350-F motherboard. I have everything else I need (my H80i v2 with AM4 bracket among other components), and the only item that's left for me to buy... DDR4. Could some nice soul recommend what would work without any hick-ups with my CPU/MB configuration ? I just want to stress out, I am not looking into any kind of overclocking or anything like that. Even with factory speeds, this new machine will be quite faster than my old one... and believe me, there was nothing I wasn't able to do with it (3D modeling, animations, motion graphics, even some heavy gaming from time to time). I just need it to work stable without crashing or causing any kind of system/OS failure. Oh yes, I am looking to get DDR4 16Gb, possibly two RAM modules. I am quite aware that memory prices are raging at the moment, but I found couple of items on sale. These are 2666, 3000 and 3200 units currently on sale here in Canada: http://www.canadacomputers.com/index.php?cPath=24_311&sf=%3A1%2C2%2C3%2C4_20%2C4_22%2C4_23%2C5%2C6&rebate=1 Anything in there worth spending money on, or should I wait until prices calm down a bit (who knows when though)? Thank you in advance for your assistance! EDIT: they updated that sale page since I posted last night, and added some new listings. These caught my eye, any info if they would work would be appreciated: http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_1326&item_id=098797 http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_1326&item_id=090226 http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_1326&item_id=103816 http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_1326&item_id=105004
  10. I'm going to be doing a new build soon. I've been debating whether or not I should go for the ML or LL fans (I'll be going with the black ones). I know that the ML fans will push more air and are also quieter, but is it much more significant than the LL fans? I love the look of the LL fans, but I also want to make sure my build doesn't get too hot. I will be doing an SFF build with this case. I'm able to put in four of the 120 fans. It'll also have the Nitro+ 5700 XT (once it releases) and a Ryzen 3700X. Would having an ML benefit more in this case, or would it be negligible in terms of performance compared with the LL?
  11. First time here hoping someone can help me with my problems. I recently made a new build with a number of parts from Corsair. My build is: Corsair Obisidian 500d RGB SE case AMD Ryzen 3700X Gigabyte Aorus x570 Master Corsair H115i Platinum. Corsair RM750x The problems I have are with the Commander pro that came with the case and the H115i. These two are connected to the USB 2.0 ports on my MB but I cannot find them both in Device Manager or in iCue software. i have tried different setups both separately in a usb2.0 port. Also tried with the H115i in the commander pro and the Pro on the 1 of the 2.0 ports tried without success. All fans are connected to the commander pro excluding the fans of the H115i which I connected directly to the pump itself. All fans are running and so is the AIO. The RGB lighting also works on the standard rotation. I just can't find them in ICue, so I can't change them either I did read that there were problems with the USB 2.0. in combination with AMD and Corsair is this still playing is there any other way to get this working?
  12. I'm looking at buying some Vengeance LPX RAM, specifically CMK32GX4M2B3200C16. But there's no official support anywhere from any parties. Does anybody know if this will run at advertised speeds on an X570-E with a 3900X?? Thanks
  13. Hi I just purchased an ASRock X570 Phantom Gaming X motherboard which is capable of memory running at 4666+ and was wondering if ANYONE had an X570 chip-set mobo running with a Ryzen 9 3900X (or other 9 series CPU) and ANY corsair memory stable at 3866 or greater. I am looking to get two 16GB modules. If so, which modules. The memory kit is the last thing I have to buy for this new system. RGB? Honestly I could give two hoots about lighting. Yeah it looks cool, however, adds to the price a tad and doesn't in anyway of course enhance anyone's gaming performance...other than to distract oneself :) Thanks Tim ARS N9NU
  14. So, firstly I apologise if I am at all posting this in the wrong place, Newbie perks? To the point So, I have some Corsair 2400 LPX RAM, 16GB of it and recently and only recently have I started having what seems could be compatibility issues. For the last 6-8 Months the original 8 gigs of ram (2x 4GB) worked flawlessly. I then added an additional 8GB (1x 8GB) to the mix, essentially the same just instead of two modulus it was one. 2 months have now passed and I started to receive BSOD's which all error across the board within the category of Memory. I thought maybe changing the sticks around and clearing the cache would do the trick. Low and behold it did, for about a week. It started to BSOD again? Only now the same constant error is "Memory Management" I've tried running MEMTEST and a few others to which say there are errors but the system will halt and crash before I see any results. Im a little annoyed and confused at this point. Do I change the RAM, by getting two new sticks of 8GB and see if that works? As you can imagine, I'm not keen on spending out another £80+ for more if I don't need to.
  15. With the upcoming next gen AMD CPUs and GPUs coming out next year, will the corsair one get an all AMD set-up? Presumably with the next gen 3700x + AMD Navi? Or will corsair remain Intel + Nvidia always?
  16. Hi, i am building a amd threadripper pc 2950x second gen bought the Corsair LPX DDR4 3000mhz 16x 2 = 32 gb CMK16GX4M1D3000C16 will this ram model be a good option or should i opt for something better please help
  17. I have a Corsair H70 AIO cooler, which I don't use anymore. My father just bought a new AMD Ryzen 3 1200, and I would like to cool it with it, so I ordered the following AMD retention bracket kit from a Dutch computer store, BUT, there is no backplate with it, so how would I actually mount this without a backplate? Why even sell it without the backplate? http://www.corsair.com/en-us/am4-amd-retention-bracket-kit-for-hydro-series-coolers Or either I send the retention kit back, get my money back and let the H70 dust away, or sell the H70 with the Intel and AMD brackets I have, or try to make a backplate myself (which I will definitely fail at), or is there a other way to get a backplate which I don't know of?
  18. Good Afternoon, I am building a new dedicated plex server and am having some issues with it shutting down due to temperature whenever the processor has to do a little bit of work. I am using the H60 hydro cooler and it does not appear to remove any of the heat. Idling does not appear to affect it much or generate much heat. The processor is a Ryzen 7 1800X I have removed and reapplied thermal paste with it having no effect, for that i am using Artic MX-4. Please help me, i am so lost
  19. Hey guys! I wanted to share this SPEC-02 build with everyone to show that it can be done. the front side radiator install was possible by installing the fans on the fascia side of the chassis. It's a slightly snug fit but as you can see it most definitely works. I'll add a short clip of my RGB effects on here by tomorrow if it allows me. Hope you like it. The first version looked a bit desperate to me as you will see but this second attempt worked out far better. Hope this encourages people to try new things! enjoy! :biggrin:
  20. Hello everyone, I am new here. A month ago I upgraded my old pc to the 1700x. I replaced all the components beside the ssd, hhd, power and gpu. These are the specs: Amd 1700x Asus prime x370 pro corsair vengeance lpx 2x16 gig CMK32GX4M2A2400C14 msi gtx 970 650 w power coolermaster I use my pc for productivity work like 3d rendering, premiere, afx, etc. The pc was rebuild by an company. At first I already had issues with stability. When doing normal tasks there was not a problem. Even running cpu tests like aida64 it was very stable. But when I began to render in afx, I began to have bsod. In the errors I had the understanding that it could have been the memory. I did memtest and everything was good. Then because of another person on the internet suggested to lower the clock speed of the memory. So I did. It is now 1866. That fixed the problem. After working for a month everything was smooth. Last week I got a bsod again. I did a memtest again and on test 7 there were 56 errors. Then I thought this is not good. So I looked on this forum and then I saw the compatibility thread. I saw that only the C16 series are compatible. But on the asus site there is also the C14 in the qvl list. So my question is, is the C14 versions of corsair memory compatible with the ryzen cpus? I hope someone can help me with this.
  21. Edit: Oops, I meant Processing, not shipping. Hello everyone, sorry for posting this here but Corsair Support is largely ignoring me and I can't call them because it's the weekend. Anyway, I ordered an AM4 bracket for my H80i v2 cooler about five days ago, and it's still processing. Is it ever going to ship? Because I'm starting to think it won't. :(: Can anyone here help me or give some advice on what to do?
  22. Hi all, Here's a list of currently validated DDR4 kits that'll work with AMD Ryzen. I'll update this as I get confirmation. * = Compatible with select motherboards, please consult motherboard manufacturer's compatibility guide. -As of May 4th, 2017- ValueSelect CMV16GX4M1A2400C16 CMV8GX4M1A2400C16 Vengeance LPX CMK64GX4M4A2400C16 CMK32GX4M2A2400C16 CMK16GX4M1A2400C16 CMK32GX4M4A2400C16 CMK32GX4M4A2400C16R CMK16GX4M2A2400C16 CMK16GX4M2A2400C16R CMK8GX4M1A2400C16 CMK8GX4M1A2400C16R CMK16GX4M4A2400C16 CMK8GX4M2A2400C16 CMK8GX4M2A2400C16R CMK4GX4M1A2400C16 CMK4GX4M1A2400C16R CMK16GX4M2Z2400C16 CMK32GX4M2Z2400C16 CMK64GX4M4A2666C16 CMK64GX4M4A2666C16W CMK16GX4M1A2666C16 CMK32GX4M4A2666C16 CMK32GX4M4A2666C16B CMK32GX4M4A2666C16R CMK32GX4M4A2666C16W CMK16GX4M4A2666C16 CMK16GX4M2Z2666C16 CMK16GX4M4A2666C16B CMK16GX4M4A2666C16R CMK32GX4M2A2666C16 CMK32GX4M2A2666C16R CMK32GX4M2A2666C16W CMK16GX4M2A2666C16 CMK16GX4M2A2666C16R CMK16GX4M2A2666C16W CMK8GX4M1A2666C16 CMK8GX4M1A2666C16R CMK8GX4M2A2666C16 CMK8GX4M2A2666C16R CMK16GX4M2B3000C15* CMK16GX4M2B3000C15B* CMK16GX4M2B3000C15R* CMK16GX4M2B3000C15W* CMK8GX4M2B3000C15* CMK8GX4M2B3000C15R* CMK16GX4M2B3200C14R* Vengeance LED CMU16GX4M2A2400C16 CMU64GX4M4A2666C16 CMU64GX4M4A2666C16B CMU64GX4M4A2666C16R CMU32GX4M2A2666C16 CMU32GX4M2A2666C16R CMU32GX4M4A2666C16 CMU32GX4M4A2666C16B CMU32GX4M4A2666C16R CMU16GX4M2A2666C16 CMU16GX4M2A2666C16R CMU16GX4M2C3000C15* CMU16GX4M2C3000C15B* CMU16GX4M2C3000C15R* Vengeance RGB CMR32GX4M4A2666C16 CMR16GX4M2A2666C16 CMR16GX4M2C3000C15* Dominator CMD32GX4M4A2666C16 CMD16GX4M4A2666C16 CMD16GX4M2B3000C15* CMD8GX4M2B3000C15* CMD16GX4M2B3200C14*
  23. I want to get some Corsair Vengeance LED RAM for a Ryzen build but from what I have seen is Ryzen will only support up to DDR4 2400? and Corsair doesn't make there Vengeance LED memory down to that speed, so would I be able to run 4x8GB @ DDR4 3000 in a Ryzen build and the RAM will just run at 2400?
×
×
  • Create New...