Jump to content
Corsair Community

H100i - LED calibration issue


Ash_0

Recommended Posts

Hi,

 

First, sorry for my poor english.

 

I bought 4 H100i and requested several RMA this last few weeks, mostly because of LEDs going bad.

 

Until now, 11 units passed in my hands and I was able to observe that with most of these, I couldn't get a pure white LED, so far only 2 units had a true white LED by default (until the LEDs suddenly died). The LEDs of the others units were all either blue, purple or yellow tinted when set on white with corsair link, and after some time, one or all of the RGB colors just died.

 

Currently, I have 6 H100i at home (4 are mines, 2 come from Advanced RMA from Amazon.fr), and I noticed that the calibration of their LEDs was different depending on the lot number :

 

- the 4 units with lot number "12529434" have a blue tinted LED when set on white (see picture #1)

 

- the 2 units with lot number "12519434" have a purple tinted LED (see picture #2)

 

Unfortunatly, I didn't think to note the lot numbers of my previous units to compare.

 

I would like to know if the development team is aware of this "issues" of LEDs going more and more tinted before eventually dying completely, this seems to be a common problem, at least for me... and I'm tired of wasting time and money (more than 100$ in shipping fees so far) on RMA because of LEDs burning out...

 

EDIT : sorry for the quality of the pictures, the color variation is much more noticeable when you actually see it.

1.thumb.jpg.bc35bccc46c0e0b176145ba76bf101ed.jpg

2.thumb.jpg.17b08308d2edceb45ca9337fc54bde04.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

RAMGUY, I would really need your help, please.

 

I RMA'd my 4 H100i one more time and I received back 4 units with the same batch# (12529434), and thus the same color issue than the ones I sent back to Corsair.

 

Impossible to have a pure white LED, it's more green-blue (see the picture in my first message) than white. There is definitly a calibration issue on the LED with this batch.

 

I don't want to RMA my H100is again, but I will if it's the only way to solve this issue.

 

I have one of my units installed in my PC for 1 week now and I can tell that the LED is slowly dying, like most of the units I had until now (i.e. 15!)...

 

If I send these units back to Corsair... again, would it be possible to receive back 4 units with the most recent batch number ?

 

Best Regards,

 

Ash.

 

PS : I have an active case (#5685170) but the Tech Support hasn't responded to my messages in 10 days...

Link to comment
Share on other sites

i tried not to ask,i really did but i must

is having a pure white color that important to where an off white doesnt suffice>?

believe me im a very picky person but i dont understand the seriousness here.

please i mean no disrespect but simply trying to understand.

Link to comment
Share on other sites

It seems that I am even more picky than you... What do you want me to say... Yes, for me it's important to have a white LED if I want to.

 

And when my LEDs are slowly dying until they go off definitely, that makes me unhappy, I'm a very strange person apparently.

Link to comment
Share on other sites

It seems that I am even more picky than you... What do you want me to say... Yes, for me it's important to have a white LED if I want to.

 

And when my LEDs are slowly dying until they go off definitely, that makes me unhappy, I'm a very strange person apparently.

 

no not strange ,just expecting what you deserve

i was simply curious is all.

myself i could tolerate many color varieties but probably because im color blind;):

but the computer i have my h100I in is closed so even that wouldnt much matter as i havent looked at it since i installed it

dayum,now you got me wondering now:D:

Link to comment
Share on other sites

I wouldn't be so picky if I wasn't living in a country where the VAT is ridiculously high.

 

I paid 520€ for 4 units + 100€ of shipping fees for RMA (= +/- 810$)

 

I could have pay less if I had not ordered directly from the Corsair webstore, but I was so excited when the H100i came out...

 

And when the 900D will come out, it will be the same story...

Link to comment
Share on other sites

DANG well I mean led colors are cool but honestly I have mine set to black :P I probably would change if it let me but right now my cooler controller is dead... I had it set to black before it was completely dead I might change it to something else when I get it replaced
Link to comment
Share on other sites

Please RAMGUY, a little help would be much appreciated, I've been completely ignored for 2 weeks now.

 

I bought my first H100i on the 11/09/2012 and since, it hasn't been anything other than frustration and waste of money for months, I've came to the point where I just hate this product, I want it out of my cases, if I could I would've asked to be reimbursed (however, if it's possible, I'm interested - all my units come from the Corsair Webstore).

 

I love Corsair and I will keep buying products from your store because they are simply amazing and gorgeous (By the way I just succesfully ordered a 900D earlier :D), but the H100i doesn't take part of the products I stand for.

 

In terms of performance, it's definitely a great improvement (when it doesn't suddenly died), but in terms of QC, the CoolIT team is making a really poor job in my opinion...

Link to comment
Share on other sites

Thanks a lot RAMGUY, here is my case# : 5685170 (this was submitted before the new support interface with tickets).

 

(And if you have the time, I also have another ticket where I just need a quick answer, #6006843).

Link to comment
Share on other sites

Hi RAMGUY,

 

The tech support express has planned an UPS pick-up for my RMA, I don't know what to include in the package, I didn't received the usual mails with the automatically generated address label, and my case (#5685170) has just vanished.

 

The RMA# on the UPS Label is new to me, I've never submitted it (RMA#1290704) so I don't really know what to do or include in the package when the UPS guy will come tomorrow...

Link to comment
Share on other sites

Hi RAMGUY,

 

The tech support express has planned an UPS pick-up for my RMA, I don't know what to include in the package, I didn't received the usual mails with the automatically generated address label, and my case (#5685170) has just vanished.

 

The RMA# on the UPS Label is new to me, I've never submitted it (RMA#1290704) so I don't really know what to do or include in the package when the UPS guy will come tomorrow...

 

Most of the time you need to put everything that came in the box back, and tape a label of your RMA Number (With Barcode if it has one) on the outside of the box for them to Scan when they get it. Also, in some cases, you need to print the E-Mail you got that had the RMA Number in it and include that in the box as well. Of course this is my guess from past experiences on all kinds of Online Relaters. But not Corsair, so I may be wrong.

Link to comment
Share on other sites

UPS came to pick up my RMA on the 24th April and the package arrived at the RMA Department of Corsair in the Netherlands on the 29th, but since I didn't submit myself the RMA request used to process the exchange (RMA#1290704), I can't check what's going on with my RMA or when I will received my H100is back.

 

RAMGUY, Could you give me an update of the current situation of this case, please ? I'm totally lost here...

Link to comment
Share on other sites

RAMGUY needed here (like always and everywhere :D:)

 

Sorry for the double post but I would like to have an answer before my thread sinks into the depths of the forum's abyss.

 

I created a ticket for my problem (6012080) but no response, I'm worried that my H100i will get lost :/

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employee

Per our customer service, looks like a delivery was made last Friday. Did you receive that shipment?

 

(And if you have the time, I also have another ticket where I just need a quick answer, #6006843).

 

Customer service will reply to this inquiry shortly.

Link to comment
Share on other sites

Per our customer service, looks like a delivery was made last Friday. Did you receive that shipment?

 

Yes, I was worried because I hadn't any information about what was going on, but I received the 2 H100i without any problem and finally, I have a very bright and white LED (if some are interested, the lot number is "13089434").

 

However, I have another little issue, I broke the connector of one of my white sleeved cables, I ask to the tech support if I could have a replacement for the cable but they told me I would have to undo all the cable management and send all the cables back for an exchange...

 

I really don't wan't to take apart my build because of a simple cable, is it really not possible to receive a single cable separately? If it is, could you send to me a discount code so I can buy a new kit for a lower price, something like a free shipping code for my next order, maybe?

 

I definitely prefer buy a new kit and have some extra cables for my other PCs than waste time and half the price of the kit in shipping costs on this issue.

 

If you need more informations about the cable I need, you can check my ticket #6013211.

 

I know it would be easier to call directly the CS but my english is awful (without a dictionnary in my hand at least), the last time I called was because of the shipping costs' error on the 900D and I felt so stupid on the phone.:laughing:

 

Best Regards,

 

Ash.

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employee
However, I have another little issue, I broke the connector of one of my white sleeved cables, I ask to the tech support if I could have a replacement for the cable but they told me I would have to undo all the cable management and send all the cables back for an exchange...

 

Sorry, but I'm not clear on this part. Are you talking about a PSU sleeved cable?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...