Jump to content
Corsair Community

2x TWIN2X4096-6400C5DHX with Asus P5Q Pro


memnot

Recommended Posts

Just got 2 kits of TWIN2X4096-6400C5DHX put in and wont post. have to keep powering pc off and off for 10 min to get it to boot up ok.

 

Put 1 set in A1, B1 other in A2, B2

DRAM V = 2.00

DRAM Frequency = 667

 

everything else default/auto.

Also done memtest for 4 passes and no errors.

 

PC spec:

Motherboard: ASUS P5Q Pro

Processor: Intel E8600

Video: ATI HD 4850

2x SATA HDDs

DVD writer

PSU: corsair 450w

 

Once its powered up it works fine i just cant deal with switching it off and on for 10 min.

 

Any settings i can chnage that might help?

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
I would set the memory frequency to DDR667 and increase the memory Hub Voltage (NOT Memory VDIM) it will be called like NB or NB/MCH voltage. And I would increase it +.2 Volts and try setting the TRFC to a higher setting if possible like 64.
Link to comment
Share on other sites

Got it working! was playing with over clocking settings etc but nothing seemed to work. It was ok at NB=2.0 and dram=2.10 but still some issues. Reset everything back to default and set nb=1.20 everything else auto/default and it worked fine for some reason.

 

Now thinking about getting a Asus ATI Radeon HD 6950, might need to upgrade my PSU thou. Just waiting on my headset being sent back from you guys and im good to go for skyrim :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...