Jump to content
Corsair Community

can't load CM2X1024-6400 AND Q9550 CPU


raaaaaa

Recommended Posts

I tried to upgrade my p5w dh deluxe motherboard from a e6600 to a q9550 cpu.

 

the problem is that it can not handle 4 sticks of CM2X1024-6400 1GB each.

on inserting the 4th stick system hangs. I take the last stick out and it is able to post.

I moved the sticks around to see if it was a particular stick causing the problem but same problem.

 

even when when I had this system running fine with the E66600 the memory always ran at pc5300 instead of 6400.

 

I think the voltage is to low?

 

can someone help me to get that 4th stick running.

 

P.S. with 1GB or 2,3, or 4 the I get a bluscreen when booting to win &

Link to comment
Share on other sites

Try raising your memory controller voltage to the 1.3v - 1.4v range.

 

 

thanks that seems to work I can post and when it comes up I have all 4GB showing up.

 

is there a reason why it says PC5300 instead of 6400?

 

also here is the BSOD

http://img.photobucket.com/albums/v41/raaaaaa/Capture-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

ok after some poking around the bios I figured out that my bluescreen was because I had to disable ACHI support in BIOS.

 

and boom it booted up.

 

looks like most of my problems are fixed except that my memory runs at PC5300 instead of PC6400...

 

anybody?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...