Jump to content
Corsair Community

Asus P5N32-E SLI and TWIN2X4096-8500C5D


Greg_Di

Recommended Posts

I recieved this ram today and read a couple topics about how to properly set it up to run @ pc-8500.

 

No matter what I do CPU-Z shows both sticks still running @ pc2-6400.

 

I have the latest asus bios 1701.

 

I currently have these settings setup in my bios

 

Extremw tweaker screen:

 

FSB/Memory Config:

 

 

FSB-Memory clock mode = unlinked

FSB (QDR) MHz = 1066

MEM (DDR) MGz = 1066

 

CPU Config:

 

CPU Multi = 10

CPU internal thermal control = AUTO

Limit CPUID MaxVal = Disabled

Enchanced CI (CIE) = enabled

Execute disable Bit = enabled

Virtualization technology = enabled

Enchance intel speedstep = enabled

 

CHIPSET:

 

Memory Timing Setting

 

TCL = 5

TRCD = 5

TRP = 5

TRAS = 15

Command per clock = 2 clocks

 

Advanced memory setting:

 

All Auto

 

Voltages:

 

All on auto

 

I also have SLI-Memory set to disabled

 

Any help would be greatly appreciated

Link to comment
Share on other sites

No, you are running at 533 which is correct. DDR is 533 X 2 = 1066Mhz. Run Memtest and you will see that it shows 1066 on it.

 

Download Memtest86+ V2.11 from--->

and extract the ISO image. Burn the ISO image to an CD-ROM disk. Boot to the memtest cd.

 

Edit: Beaten to the punch :):

1066.jpg.a1386ce999685e4c223530f85e635a17.jpg

Link to comment
Share on other sites

Your settings look fine from here.

 

oh really? I didn't know that.

 

Thanks for the help and quick response!

 

Going by my settings I posted above though, should I change anything to make it more effictive or are those settings good?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...