Jump to content
Corsair Community

ASUS P5Q3 with TWIN3X4096-1600C7DHX


eTrashed

Recommended Posts

When I put both sticks of TWIN3X4096-1600C7DHX into ASUS P5Q3 Deluxe Motherboard the system locks up. It takes a few moments to lock up but it always does...no matter if I'm sitting in the BIOS or just booted up to desktop. If I just use a single stick it works and never locks up but I am then limited to 2 GB RAM instead of 4 GB (or 8 GB even once I get a pair working correctly). Using 1 at a time either stick works indefinitely. It only locks up once I place both sticks in...no matter which slot I stick them in. Both in an A channel, both in a B channel, 1 in A and 1 in B (both ways).

 

It may be BIOS settings for my RAM. Here is my system spec:

 

Motherboard: ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP CH1-11 LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard

 

RAM: TWIN3X4096-1600C7DHX CORSAIR XMS3 DHX 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) (Timing: 7-7-7-20)

 

CPU: Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale 3.16GHz 6MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor

 

Since it works with one I doubt it would be video but will still list it.

Video: HIS Hightech H487X2F2GP Radeon HD 4870 X2 2GB 512-bit (256-bit x 2) GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready

 

OS: Windows Vista Home Premium 64-bit

 

 

This was basically a merge of 2 PCs - will be moving the Wolfdale to a different PC and getting a new CPU for this motherboard in 3 months or so but would still like to get the system working as it is with 8 GB RAM.

 

Right now I am doing no overclocking and to get just a single stick of the TWIN3X4096-1600C7DHX to work I had to go to manual DRAM Timing with these values:

CAS: 7

DRAM RAS to CAS Delay: 7

DRAM RAS Pre: 7

DRAM RAS Activate to Pre: 20

DRAM Voltage: 1.90

All other settings in the Ai Tweaker page are set to Auto.

 

Any ideas would be extremely helpful.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...