Jump to content
Corsair Community

Asus P5N32 SLI SE Deluxe - CM2X2048-6400C4


tron75

Recommended Posts

Hi,

 

I have problems using the 2 GB Rams in my motherboard. If I install both modules (2 x 2 GB, 800MHz, 2.1 Volt in A1 & B1) Vista64 nearly boots until Login and the screen just goes black. I have tried to just use one module, this works perfectly well with both modules. Next I ran them @ 667 MHz with 2.1 Volt but then the machine wont boot at all. I suppose it's not an PowerSupply-Issue, Bios of the motherboard is not brand new but was updated last year.

Any suggestions ?

 

System-Specs :

Asus P5N32 Sli Se Deluxe

Intel Core Duo E6600

Nvidia 7900 GTS

WD 74 GB Raptor

2x Samsung Spinpoint 640GB

Link to comment
Share on other sites

This is for a two stick solution.

 

Download Memtest86+ V2.01 from--->

and extract the ISO image. Burn the ISO image to an CD-ROM disk.

Download CPU-z from
.

Perform a hard reset of your system.


  1. Shut the system down
  2. Remove the power cord
  3. Remove the CMOS Battery
  4. Set the CMOS_CLR Jumper to On
  5. Press the power button for 10 seconds
  6. Let sit for 10 minutes
  7. Set the CMOS_CLR Jumper to Off
  8. Insert the CMOS Battery
  9. Insert the Power Cord
  10. Restart the system
  11. Enter the BIOS
  12. Load Default Settings
  13. Save Default Settings and Exit

Insert a single stick of DRAM in Slot 1 (Closest to the CPU) Shut your system down. Restart and enter your BIOS.

 

Set to these values:

 

AI Tuning = Manual
Nvidia GPU Ex = Disabled
LinkBoost = Disabled

Extreme Tweaker Screen

FSB & Memory Config[/b][indent]FSB - Memory Clock Mode = Unlinked
FSB (QDR), MHz = 266 (1066)
MEM (DDR), MHz = 400 (800)

CPU Configuration
CPU Multi = 9
CPU Internal Thermal Control = Enabled
Limit CPUID MaxVal = Disabled
Enhanced C1 (C1E) = Disabled 
Execute Disable Bit = Enabled
Virtualization Technology = Enabled
Enhance Intel Speedstep Tech = Disabled

Chipset

Memory Timing Setting
tCL = 4
tRCD = 4
tRP = 4
tRAS = 12
Command Per Clock = 2 clocks

Advanced Memory Settings

tRRD = Auto
tRC = Auto
tWR = Auto
tWTR = Auto
tREF = Auto
tRD = Auto
tRFC = 55 - 60  
Async Latency = Auto

Voltages
Vcore  = Auto
Vdimm (DRAM Voltage)  = 2.1v
1.2v HT = 1.2v
NB Vcore = 1.40v
SB Vcore = 1.55v
CPU VTT = 1.35v

 

Shut the system down. Boot to the Memtest CD and allow for two full passes. Shut the system down. Remove the first stick and insert the second stick of DRAM in Slot 1. Restart the system and boot to the Memtest CD. Allow for two full passes again. You have now tested both sticks singly and Slot 1. Now test the other three slots singly with a single stick. Now you have proven all four slots work in single channel mode. Finally, insert a single stick in slot 1 and one in slot 3. Retest. When assured of stable DRAM, then enter Windows and Run CPU-z and post screenshots of CPU-z's CPU, Memory and SPD tabs.

 

Results?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...