Jump to content
Corsair Community

I look for solution for XMS2 on P5n E-SLI


decebal

Recommended Posts

HI!!!I try to find a solution for my memory 2x Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's inserted into my MB (4GB total). I cannot make it working with all 4 slots occupied even at the frequency of 667. I have the latest BIOS update 0901 but stil doesn`t work with all 4 memories.

Is anyone somwhere ther who knows a slotion for this MB?

 

Please any help?

Than kyou!!

Link to comment
Share on other sites

Download memtest from--->
and extract the ISO image. Burn the ISO image to an CD-ROM disk.

Enter your BIOS. Load Setup Defaults. Save Setup Defaults. Insert the below settings and restart.

Advanced:

 

JumperFree Configuration

AI Tuning = Manual

Overclock Options = Disabled

 

System Clocks

NB PCI-e Frequency (MHz) = 100

 

Voltage Control

Vcore Voltage = Auto

Memory Voltage = 2.013v

NB Core Voltage = 1.393

FSB & Memory Config

FSB - Memory Clock Mode = Unlinked

FSB (QDR) MHz = 266

MEM (DDR) MHz = 667

 

Chipset:

 

Memory Timing Setting

tCL = 5

tRCD = 5

tRP = 5

tRAS = 15

Command Per Clock = 2 Clocks

tRRD = Auto

tRC = 32

tWR = Auto

tWTR = Auto

tREF = Auto

tRD = 8

tRFC = 52

Async Latency = Auto

CPU Spread Spectrum = Auto

PCIE Spread Spectrum = Auto

SATA Spread Spectrum = Auto

LDT Spread Spectrum = Auto

LDT Frequency = 5x

 

USB Configuration

USB Controllers = Enabled

USB Legacy Support = Disabled

USB 2.0 Controller = Enabled

 

Boot to the Memtest CD allowing for two full passes. Does the DRAM show 4096? If stable, enter Windows.

Download CPU-z from
.

Please post screenshots of your CPU-z CPU/Memory and SPD tabs.

 

Results?

Link to comment
Share on other sites

I have windows Vista 64 bit and I don`t think is any problem if will see it but I cannot access even the BIOS because I have BIP code errors on POST.

 

 

 

The settings did not work at all, even the POST did not passed.Something is wrong and my timings for my memories are 5-5-5-12.

Link to comment
Share on other sites

If I do all the setting from above and afterwards install the all 4 modules the computer doesn`t show the POST and I have to turn off the comp from the switch. Even with 3 modules still doesn`t pass the POST and I have to take off the cable from PSU and to remove the CMOS battery to reset the BIOS.

 

Do you know any better configuration?

Thank you!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

But you stated they all passed one up before is that correct?

All passed the test. What is wrong?

 

If that is yes there is likely some other issue, but I would try with just two modules installed in Dual channel and set the memory frequency at DDR667 and set the settings listed previously except the memory frequency at DDR667 and then turn it off and install all four modules and see if it will post with all four installed..

Link to comment
Share on other sites

I done the test first time with 2 modules with the above settings and was not any error but after i put the other 2 modules I had o lot of errors. I tried each separate to see what happen but all the time I have errors now, doesn`t matter which slot or module is I have errors.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...