Jump to content
Corsair Community

Dominators on Asus Max Formula


marcillus

Recommended Posts

I plan to upgrade my XMS2 with Dominators, Twin 2X2048-8500C5D-1066 MHZ

 

However, when I install the new mems, the computer boots up but doesn't display anything, fans are running, mobo lights are on and it powers off on its own after a while.

 

No plans of OC.

 

Can I please have a step by step guide on how to remedy this problem?

 

Sorry, newbie here.

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Set memory timings manually to 5,5,5,15, 2T

 

-- which part of the BIOS do I go to, to set this?

 

voltage to 2.1v for rev 2.* modules and 2.2v for rev 1.* modules.

 

-- do i determine revision numbers?

-- which part of the BIOS do I go to, to set this?

 

thanks you very much for helping a newbie...

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employee

Please look in the user manual in section 4 or contact the MB Maker for help with their BIOS settings or you can call our tech support when you are in front of the system.

Normally the Voltage and Frequency Control will be where you set the memory voltage and frequency but they might call it something else again check in section 4 of the manual.

And the memory timings will normally be in Advanced Chipset.

Link to comment
Share on other sites

Please look at your manual, I believe it will be chapter 4 IIRC. It explains each segment of the bios. All of the memory adjustments are under the ADVANCED tab.

 

CAS Latency (tCL) - 5

RAS to CAS Delay (tRCD) - 5

RAS Precharge (tRP) - 5

Cycle Time (tRAS) 15

Command Rate - 2T

 

Look on the side of your modules on the sticker. The revisions are printed there.

Link to comment
Share on other sites

thanks for the patience specmike!

 

god bless!

 

:cool:

 

Hey, I have been in your shoes many times. And, many different people including RAM GUY several years back were patient with me. Have fun and let us know if there is anything else you need. :sunglasse

Link to comment
Share on other sites

Hi guys!

 

tried your advice specmike but it didnt work...

 

although, I failed to do two things, change the voltage and remove all power from the mobo before installing the mems.

 

i'll try to do it, completely, over the weekend and will post results

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

Good news, specmike and ramguy!

 

my dominators are now working... finally got to tweak the BIOS according to the specs you gave.

 

was kinda worried about tweaking the BIOS but since I was getting kinda frustrated, and I said what the heck...

 

thanks a million again and more power! :biggrin:

 

:cool:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...