Jump to content
Corsair Community

Cmx512-4000pro Bad Ram?


Recommended Posts

hi everyone, and hi ramguy ^^

 

i´ve already wrote an e-mail to you but i havn´t got any response.

 

sry for my bad english but im spanish and i dont talk english very well.

 

i have a TWINX1024-4000PRO and i think that one of my CMX512-4000PRO modules are broken.

 

when i try memtest, my pc hold up inmediatelly when i use my suspicious bad module.

with my other ram module all its ok, memtest test my ram since yesterday and 0 errors, all ok and my pc works fine.

 

what can i do?

 

all parameters in BIOS are ok.

 

lot of thanks

Link to comment
Share on other sites

ok

 

AI Overclock Tuner: Manual

CPU External Freq (Mhz): 220

DRAM Freq 400

AGP/PCI Freq 66.66/33.33

 

CPU Vcore Voltage AUTO

DDR Reference Voltage AUTO

AGP Voltage AUTO

 

Performance Mode AUTO or STANDARD ( in turbo doesn´t boot)

 

 

Configure DRAM Timing by SPD ENABLED

Memory Acceleration Mode AUTO

DRAM Idle Timer AUTO

Dram Refresh Rate AUTO

 

 

 

 

this in 3,2@3,5, but when i woks with my pc at 3,2 all is in auto

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Please test the module with these settings after you load setup defaults:

AI Overclock Tuner: Manual

CPU External Freq (Mhz): 200

DRAM Freq 400

AGP/PCI Freq 66.66/33.33

 

CPU Vcore Voltage AUTO

DDR Reference Voltage 2,85 Volts

AGP Voltage AUTO

 

Performance Mode AUTO

 

 

Configure DRAM Timing by Manual

Memory Timings: Manual/User Define

SDRAM CAS Latency: 3T

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 8T

 

Memory Acceleration Mode AUTO

DRAM Idle Timer AUTO

Dram Refresh Rate AUTO

The test with http://www.memtest.org but you have to disable legacy USB when running ayny memory test with this MB.

Link to comment
Share on other sites

ok, i´ve tested my module 3 min ago with the config that you told me and...

 

a looooot of errors, ( i only wait until 50000 errors and stop the test)

 

i set DDR voltaje at 2,85 as you want, and... nothing... it have errors as soon as the test started.

 

i can´t set AGP voltaje in AUTO, sry, but the mobo doesn´t have AUTO at this parameter, lower is 1,5 and if i remember, the other values are, 1,6 1,7 and 1,8 i think but no AUTO.

 

:(: :(: :(: :(: :(:

Link to comment
Share on other sites

thanks ramguy, im waiting for my RMA number, i´ve already submit the online rma request form ( saturday) and i don´t have any reply.

 

one question:

 

in Ticked#/PostID# field, i wrote 294742 ( my first post here), but in a mail you said to me to wrote "99999" but i sent the RMA request before read your mail, and i dont know what to do :[pouts: :idea: :(:

 

sry

Link to comment
Share on other sites

hi RAMGUY, im waiting but im still have no reply of my mails.

i wrote to warranty@corsairmemory.com and i sent the excel RMA request form but im waiting a response.

 

i dont have RMA number so i cant send my RAM modules :(: :(:

 

it will take much more??

 

im trying not have to make the phone call because its very expensive to make a call from spain to US, i should be waiting? any problem with my RMA??

 

i dont know.

 

thanks RAMGUY

Link to comment
Share on other sites

RAMGUY i have a reply... at last! but...

 

the man who wrote to me ( i dont know if i should or i can write the name ) said:

 

" Can you please provide a RMA#. Thank you "

 

:bigeyes: emm... i don´t have RMA number !! :confused: , for this reason i´m sending mails... i think hehe.

 

i need a RMA number :sigh!: :confused: :idea:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...