Jump to content
Corsair Community

1 of 4 modules bad!


moreempty

Recommended Posts

hi there!

 

I have got 4 modules of 5400ul memory

since a while back ive noticed som errors and suspected the memories..

i tested them with memtest 1.7 and only one of the modules had flaws..

tested them 1 by 1

 

what do i need to do to get them(one pair) replaced as i need the memory asap..

Link to comment
Share on other sites

well bios was reset when i tested

the memtest number? like 30something if you mean what sector or so? didnt write it down...

 

and since 3 of 4 sticks worked it would be silly to blame it on the config.. or?

 

the serial number of the bad stick is 0000023058

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Well I would agree to some extent, but with out knowing the errors you had if there was a setting problem and the errors were in a higher test like 5-8 that would suggest its not the module. If you just want to do the RMA and take that chance I don't have a problem with it.

Please use the RMA request found in TSXpress or follow the link in my signature “I think I have a bad part!” and we will be happy to replace them or it!

Link to comment
Share on other sites

i first mede sure the settings where as specified for the module, test run the 3 good parts toghether with no sign of errors..

 

then i tested them all togheter and got errors, test 3

 

then i tested the one that i suspect is faulty,

 

and got these errors:

fail test 1 over 100 err

fail test 5 1 err

fail test 5 1 err

fail test 5 1 err

fail test 6 over 100 err

 

bad ram= 00000558760,0xfffffffc

 

no furteher errors up to tets 7, after that i esc.

Link to comment
Share on other sites

since im at the moment using 4 of these sticks,

im wondering if i rma, will i get a 5400ul or some other ul stick?

and should i send 1 stick or the pair? or even both pairs?

 

since id like to ether keep the current ddr speed and latency or sacrifice some latency for a much higher ddr speed as it seems thats where the market is going..

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Did you have the memory Voltage set to 2.0 Volts and did you Disable Legcy USB when ran http://www.memtest.org? And If you submit the RMA I would get them all replaced as these may not be available any more.

Please use the RMA request found in TSXpress or follow the link in my signature “I think I have a bad part!” and we will be happy to replace them or it! And please note that you are from the forum!

Link to comment
Share on other sites

i tried to rma this, but the option where i select "ive already talked to ramguy" didnt work, and since i have 4 modules, and in the rma form i can only return one pair with 1 bad stick, how do i do?

 

ive started 114620, but never compleated due to the abouve

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Corsair Employees
I have sent a message to customer service and asked them to help you with this, but I would suggest that you call them and ask them to give you an update 888-222-4346.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...