Jump to content
Corsair Community

VIA P4PB Ultra and VS1GB400C3 Don't Work Together


jljensen

Recommended Posts

I recently purchased one VS1GB400C3 to upgrade the memory in my VIA P4PB Ultra system with a P4 2.4GHz Northwood F27 C1 processor.

 

When I remove all the previous memory and install the new stick, the system will not boot.

 

I checked the BIOS settings and adjusted them to the suggestions from the Corsair compatability area, except for tRAS.

 

The settings I used were 3-3-3-7 at 133MHz. The tRAS control only allowed 6T and 7T. 8T was not listed.

 

With these changes made, the system still does not boot.

 

Any other thoughts?

 

Jeff

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sorry about the long delay in replying. I missed the incoming email notification. My P4PB Ultra motherboard is at the current BIOS level, although it is old. VIA stopped making (and apparently supporting) this motherboard shortly after it was released.

 

Any other suggestions?

 

Jeff

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

You might try these settings manually set if the system will post and only if you have a 533 FSB CPU!

System Performance: User Define

Memory Frequency: DDR333/166Mhz

Dim Voltage to 2.7 Volts

Resulting Frequency: 166MHz

Memory Timings: Manual/User Define

SDRAM CAS Latency: 2.5T

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 7T

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...