Jump to content
Corsair Community

NF7 v2.0 and 2x VS1GB400C3 and confusion


wayspooled

Recommended Posts

Hello,

 

No boot or post problem

 

Sys Config is Abit NF7 v2.0, Athlon XP 2800, Gigabyte GEForce 6600 turboforce w/ 256mb and I'm not intentionally overclocking anything. Have not had any problems with the system with the 2 256mb sticks in 2 years.

 

I'm trying to replace 2 256mb sticks of corsair xms with 2 1gb sticks of corsair VS on my NF7 v2.0 board. Not NF7 S-anything. System wouldn't boot or post and I scanned these forums until I found the 3-3-3-8 and 100% or 1/1 and 2.7v voltage. Problem is on my Phoenix/AwardBios utility the variable descriptions are not the same as you use. I figured out I think, where the 3-3-3-8 goes but could use verification.

 

Does the 1/1 (or 100%) ratio go in the CPU FSB/DRAM ratio variable? (for which I don't have a 1/1 option and I'm guessing 3/3 (333) is the same thing? I also have the options Auto, By SPD, 3/4, 3/5, 3/6, 4/3 etc etc up to 6/6.

 

DDR SDRAM Voltage - 2.7 goes here?

 

For the 3-3-3-8 settings, is this right?

CAS Latency Time - 3

Row-Precharge Delay - 3

RAS to CAS Delay - 3

Row-Active Delay - 8

 

------------------

I start with "Optimized Defaults". Other settings that seem like they might have some effect -

System Bios Cacheable - Enabled

Video Ram Cacheable - Enabled

AGP Aperture Size - 64mb

FSB Spread Spectrum 0.50%

AGP Spread Spectrum 0.50%

 

AGP Frequency 66 MHz

CPU Operating Speed 2800+ (rather than User Define)

External Clock 166 MHz

Multiplier x12.5

CPU Interface Disabled (the value says - Disabled-Use most stable CPU/FSB parameters as opposed to Enabled-Use Overclocked CPU/FSB parameters)

 

Any help would be appreciated,

Thanks :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...