Jump to content
Corsair Community

TWINX2048-3200C2 with ASUS A8N-SLI Premium


tx-p

Recommended Posts

Hello everyone,

 

I just got me the X2 3800+ and Twinx2048-3200C2....

 

As usually, since I didnt find any suitable comments, I ask here for some guidance. But first I wonder why something like this happens:

 

ALL SETTING IN BIOS ARE SET TO AUTO AND THE AI NOS is set to 100% and even Cool and quiet is activated!

 

BIOS Version 1009

 

----------------------

CPU-Z version 1.35

----------------------

 

CPUID Output

------------------------------------------------------------------------------

Number of CPUs 2

CPU #1

Name AMD Athlon 64 X2 3800+

Code name Manchester

Family/Model/Stepping FB1

Extended Family/Model F/2B

Brand ID 5

Package Socket 939

Core Stepping BH-E4

Clock Speed 2338.3 MHz

Clock multiplier x10.0

HTT Bus Frequency 233.8 MHz

P-Rating 3800+

L2 Speed 2338.3 MHz (Full)

 

Chipset

------------------------------------------------------------------------------

 

Northbridge nVidia nForce4 rev. A3

Southbridge nVidia nForce4 MCP rev. A3

Graphic Interface PCI-Express

PCI-E Link Width x16

PCI-E Max Link Width x16

Memory Type DDR

Memory Size 2048 MBytes

Memory Frequency 194.9 MHz (CPU/12)

CAS# 3.0

RAS# to CAS# 3

RAS# Precharge 3

Cycle Time (tRAS) 7

Bank Cycle Time (tRC) 16

DRAM Idle Timer 16

Command Rate 2T

 

Memory SPD

------------------------------------------------------------------------------

 

DIMM #1

 

General

Memory type DDR

Manufacturer (ID) Corsair (7F7F9E0000000000)

Size 1024 MBytes

Max bandwidth PC3200 (200 MHz)

Part number CMX1024-3200C2

Serial number FFFFFFFF

 

Attributes

Number of banks 2

Data width 64 bits

Correction None

Registered no

Buffered no

EPP no

 

Timings table

Frequency (MHz) 200

CAS# 3.0

RAS# to CAS# delay 3

RAS# Precharge 3

TRAS 8

 

I just wonder why I all the sudden have multi of 233,8 MHz, making the CPU hence 338 MHz faster then it should be. Not that I am complaining ;)

 

Also in the DRAM Timing I have just 333 MHz, when set on Auto. But after CPU-Z it runs on 200 (194,..) (OK multi and so on)

 

This makes me wonder, if I set anything even higher, the system would run fine. But to be true I have no clue were.....

 

Also the setting for the memory there are more then just 2-3-3-8... So?

 

Someone any idea where to start or just leave everything and be happy? :sunglasse

 

Thanx and Greetz

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

I would suggest that you manually set the memory and CPU Frequency and timings so this does not happen.

AI Over Clock Tuner: Manual

CPU Freq: 200 Mhz

Memory Voltage: 2.75 Volts

Frequency (MHz) 200

CAS# 2.0

RAS# to CAS# delay 3

RAS# Precharge 3

TRAS 6

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...