Jump to content
Corsair Community

Another bad TWINX2048-3200 ??


Recommended Posts

Hello,

 

I've been frustrated for the last month with a new system build. After about 2 weeks of stable service, I loaded BOINC from Seti@Home and left for a 4 day vacation. I came back to a BSOD. Now, I keep getting BSOD's around various errors such as IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, or ntfs.sys, usbxxx.sys, or <something>.sys. I have MANY digital photographs of these BSODs if anyone wants to see them, let me know.

 

Here are the system specs:

 

Motherboard = Abit KN8 Ultra

Processor = AMD Athlon 64 X2 4400+ Toledo 2000MHz

RAM = Corsair 2 x TWINX2048-3200

Video Card = SAPPHIRE 100130VIVO Radeon X800GTO2 256MB GDDR3 PCI Express x16

Power Supply = ENERMAX Liberty ELT500AWT ATX12V 500W

 

There have been TWO hard drive configurations tested (both failing)

Config #1 - RAID 0 (on the nVidia 4 Ultra controller) of Seagate Barracuda 7200.9 ST3808110AS 80GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s

Config #2 - Single Drive of Maxtor Diamond Max 10 300GB Sata I

 

Here's what I have done to test this rig/make it work (with no joy):

- selected bios defaults except for the two items below

- selected SPD on the bios config

- selected 2.7 volts on the DDR in the bios

- memtest86 for > 24hrs on the dual channel config (no errors)

- memtest86 for 2 passes on each stick in single stick mode (no errors)

- upgraded the KN8 Ultra bios to release 17 (May 3, 2006 release)

 

More detail on the types of errors:

 

- the machine has NEVER simply rebooted itself, it either gets a BSOD or freezes on the desktop (when I load the RAID 0 array). Therefore, I do not believe it is a motherboard screw mounting short.

- I tried reinstalling XP on the Maxtor Single Drive and cannot get the install process to complete without a BSOD

 

Note: This machine resides in a server room with datacenter quality A/C. As such, the CPU temp hangs around 85 Deg F, and the Sys temp hangs around 72 Deg F.

 

I would definitely welcome and opinions as to tests I should do or different configurations I should try. I am going to mirror this post on the Abit forum. If you monitor both sites, you may see this post over there.

 

Thanks in advance,

Phil

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
Please load setup/optimized defaults and then set the Dim Voltage to 2.7X volts (+.2 Volts W/Giga-Byte) and then set the timings manually to the tested settings for the specific module you have, XMS3200 Cass 3-3-3-8 for example or if you have Value Select "BY SPD" and then test the module/'s one at a time with http://www.memtest.org! If you still get errors, please follow the link in my signature “I think I have a bad part!” and we will be happy to replace them or it! However, if you get errors with both modules that would suggest some other problem and I would test them in another system or MB to be sure.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...