Jump to content
Corsair Community

Value Select Memort troubbles


renonor

Recommended Posts

Hello,

 

Since 1 year, i ve troubble with my memory, sometime it works, sometime it works very bad. Today, it works very very bad...

 

I ve ran memtest and i ve got a lot of errors but only on test #5.

I ve tested only 1 module or 2 modules, same troubble.

It causes Windows crash too.

 

My configuration is the one bellow :

-Memory : 2* Value select VS512MB400 (819-0503118-0-104305 and ****-104306)

- MB: MSI K8N NEO PLATINUM

- Proc : Athlon 3400+

- MSI NX6600GT VTD128

 

The bios version is : Phoenix v6.00PG (no update since 1 year)

The setting the default settting in fact:

DRAM configuration : Auto

- DDR400 memory closk 200Mhz

- timing: 2T

- Tcl 2.5

- Trcd 3

- Tras 8

- Trp 3

High perf mode : manual

Aggressive timing : Disabled

Dynamics Overclocking : Disabled

Spread Spectrum : Enable

HT Frequency : *4

Cool 'n quiet : disabled

Adjust CPU ratio : Startup

Adjust CPU FSB : 200

Adjust AGP freq : 66

CPU voltage : CPU default

Memory voltage : Auto

AGP Voltage 1.50V

 

I ve try different memory voltage (2.5V : 5000errors; 2.6 : 22500errors; 2.7:143350errors).

 

Note that if i change the memory for a kingston 512, no troubble appears (no #5 errors, and no windows crash)

 

thanks for your help.

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
Please load setup/optimized defaults and then set the Dim Voltage to 2.7X volts and then set the timings to "BY SPD" or Auto and then test the module/'s one at a time with www.memtest.org! If you still get errors, please follow the link in my signature “I think I have a bad part!” and we will be happy to replace them or it! However, if you get errors with both modules that would suggest some other problem and I would test them in another system or MB to be sure.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...