Jump to content
Corsair Community

memory problem


mattyboync

Recommended Posts

i just installed a 1gb stick of pc3200 corsair value ram ... before i had a 512 kit (2x256mb pc2700) ... d865perl board w/ 533fsb 2.4 p4 ... when i installed the 1gb stick my performance took a huge hit ... even if i take the 2x256 out it performs terribly ... i dont understand the issue here ... i know i can only run the 1gb at 333 with my cpu and everything should be ok ... i dont understand why its having problems here ... i would love any help
Link to comment
Share on other sites

I would assume your chipset is defaulting to single-channel mode and/or forcing you to run a 2T command rate which puts a large dent in your bandwidth.

 

You can run CPU-Z to see what your active settings are with each configuration. A screenshot of the 'memory' tab would be helpful for the original setup (2x256) and the new module (1x1gb).

 

You should also run Memtest86+ with just the new module installed to make sure it's not tossing errors.

 

PLUR

CK

Link to comment
Share on other sites

i ran mem test and found no errors .. it is forcing me into single channel ... but i expected that when only getting a single stick of 1gb ... i guess i figured that 1gb more ram would be better in single channel than staying with 512 in dual ... i am planning on buying another stick of this 1gb to have 2gb but im a grad student with limited funds haha ... but i fear this is more than just a normal issue ... when i drag a window across my screen for instance it doesnt flow across it like jumps across ... i thought at first that perhaps it was my video driver but i have since reinstalled that and im having the same problems ... i am at a loss really ... im goingto try to find an old bios version (i just updated mine) and see if that may be the issue
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...