Jump to content
Corsair Community

Problem on 1 CMX512-4000PT


Cedric7659

Recommended Posts

Hi guys!

First, i'm french :D:

 

And i've a problem (:thinking:) about one of my 2 Corsair CMX512-4000PT :

when i put the two on my MSI-K8N Platinium Motherboard, windows don't start, it stop just before displaying the windows' logo with the progress bar, and i have to reset my computer, and still do the same thing.

i try with another module (not my CORSAIR) memory and it works fine, so i try one of each corsair module and only one have the problem, the second start windows correctly.

So i guess the other corsair module have problem...

 

Ref:

CMX512-4000PT

XMS4000v3.1

0502017-0

XMS4000 512MB 500Mhz 3.4.4.8

 

:hihi: Please Help Me :hihi:

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

With out over clocking your CPU I would set these timings and then set the Dim Voltage to +2.8 Volts:

CAS Latency CL=3.0

Row Cycle Time tRC Bios Default

Row Refresh Cyc Time tRFC Bios Default

Ras# to CAS# delay tRCD 3

Row to Row delay Bios Default

Min Ras# Active Time tRAS 8

Row Precharge Time tRP 3

Write Recovery Time Bios Default

Write to Read delay Bios Default

Read to Write Delay Bios Default

Refresh Period tREF Bios Default

Enable 2T Timing Disabled

Then test the system with http://www.memtest.org and make sure it's stable! If you have problems, I would set Enable 2T Timings to AUTO and test it again!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...