Jump to content
Corsair Community

twinx 2*512 PC3200 C2 not working


jean_gabriel

Recommended Posts

Hello all,

 

It's two month I'm struggling with my new PC :

athlon XP 3200 @ 400Mhz FSB

ASUS A7N8X-E

2*512 TWINX PC3200 C2

leadtek geforce 6800 ULTRA

2*36GB 10K rpm SCSI U3 in raid0

LSI raid elite 1600 128MO cache

2*DVD+-R nec

1*ASUS DVD E616P

535 Watts power supply

 

First I et many errors when playing and there was something wrong with my first power supply.I solved it but now I've discovered many errors when in dual chanel mode coming from memory resulting in BSOD or software failures.

I decided to run memtest 3 (3 or 4 loops) and there was many errors in test 5 or 7 everytime.

I've the latest ASUS bios (1013) my mobo is rev1.01 and I'v already customized bios settings for ram just as ramguy said in the forums :

CPU Freq: 200 MHz

Memory Frequency: 100%

Dim Voltage to 2.7 Volts

SDRAM CAS Latency: 2T (2.5 on AMD platform) --> seems tests are better when 2T is set on my mobo...

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 6T

 

And I already experience software failure and crash when loadin and charging memory.

Something strange all tests are ok when in single chanel.

Do you have an advice or do you thing my memory could be dead ? (this is my point of view... :-( )

 

Regards

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...