Jump to content
Corsair Community

crackle noise (original hydrcool 200)


hydromaster

Recommended Posts

hi guys i have the original hydrocool i had it for one year the problem is that cracking noise that im keep on hearing. i followed the steps on the other thred like changing hose position and changing the coolant but i still have that anoying noise, also im wondering how long is the warranty.

 

i hope you can help? :[pouts:

Link to comment
Share on other sites

1or2 yrs warranty ithinks

 

check rubber pump grommet

what potion have you been using? i hope 33% PG

for quick test to see if WB micro channels is clogged, remove the quick connects ends (@HC) from hose, an use 8" lenght of 1/4 id hose to bypass the WB an if noise is gone, take WB off an blow it out (max 15psi) an rez while you at it.

Link to comment
Share on other sites

Iv does these things again im still having this damm noise an im using 33%pg

 

can you please tell me if there is anything else i can do

 

 

hydromaster,

 

Can you provide more detail of where this noise is coming from.

 

Some noises have happened due to:

 

- the micro-channels clogging (popular issue)

 

- coolant mixture ratio below 33% PG (popular issue)

 

- under filled reservoir (fill up to the bottom most thread of the reservoir with distilled water)

 

- pump & isolation ring vibrations (remove and discard the isolation ring, an early production HC issue)

 

- sticking flow indicator (rare issue)

 

- flow restrictions with the tubing (kinks and sharp bends, often issue)

 

The HydroCool has a 2 year warranty to the original purchased owner.

 

Stev

Link to comment
Share on other sites

soz the noise is coming from the pump when the temps are high and recently when the temps are low i hear the crackle noise and it is driving me crazy

 

iv checked the system

 

i change the coolant (pg)

i checked the pipes if they were bent

the resivor is always full

the flow meter is fast

but the pump is very noise and like i said about the crackle noise :(: :(:

plz help

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

soz the noise is coming from the pump when the temps are high and recently when the temps are low i hear the crackle noise and it is driving me crazy

 

iv checked the system

 

i change the coolant (pg)

i checked the pipes if they were bent

the resivor is always full

the flow meter is fast

but the pump is very noise and like i said about the crackle noise

plz help

Link to comment
Share on other sites

It's odd that I have the same problem - as the temperatures go up the pump emits this hissing noise - almost like when someone says 'psst' to whisper to you. I just flushed the system the other day, and it was working fine for the past 2 or 3 days and just started happening today. Unfortunately the warranty has run out, 2 years just the other day. :mad:

 

Edit: Mine's fixed - too much pressure in the reservoir? after I opened it slightly and left it open for a bit it's gone.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...