Jump to content
Corsair Community

Potential Memory Problem


bubby

Recommended Posts

Well Ive got a A7N8X-E mobo bios version 1013 running with a AMD Athlon Xp 3200+ Barton FSB 400 using two 512kb of Corsair VS512MB400 giving a Gig of Ram

Tested memory today one module of memory failed but other passed using Microsofts memory test and Memtest swapped them round and same happened in all combinations.

All Bios settings are standard and no Overclocking is used the PC has run fine up until recently where it has been very touchy.

 

Do you think the memory is faulty? Does this warrant a RMA

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Please try these settings:

With the A7N8X-E please set the FSB jumper to pins 2-3 with the modules in slots 2-3 and then reset or clear the bios and load setup defaults and set the Dim Voltage to 2.7 Volts and set the timings manually. Then please test the system with http://www.memtest.org.

CPU Freq: 200 MHz

Memory Frequency: 100%

Dim Voltage to 2.7 Volts

Resulting Frequency: 200 MHz

SDRAM CAS Latency: 2.5T

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 8T

 

I have had 4 of these exact MB's and this is what had to be done and a few other's had some success disabling Spread Spectrum in the bios as well. I would take a look at http://www.asusforums.org as well in the AMD section.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...