Jump to content
Corsair Community

Buzzing noise from new HX1000 PSU


K.P.

Recommended Posts

I've just upgraded my system to a 4080 & new HX1000 Corsair PSU. NZXT H7 elite case & fastgear 12vhpwr adapter. 

 

When the PC starts to have a load on it, the whining from the PSU begins. It's almost like a constant buzzing or very fast clicking. This did not happen on my previous evga 750w model. What could be the cause?

For context, I have a 2700x AMD cpu, 16gb vengeance ram. The PSU I ordered from Amazon had a torn label on the shipping box itself. At the time I thought nothing of it, but now perhaps it's a unit someone returned and Amazon have shipped it out again?

I ordered a fastgear Corsair 12vhpwr adapter because of a potential issue with the adapter provided with the 4080. I haven't tried this supplied adapter, I don't initially think the issue is because of the adapter cable. 

The PSU didn't come with a mains lead. I reused my old EVGA one. I didn't think this would be an issue though as those things seem to be pretty universal. 

So far I've seen a few "solutions":

1. Bad wiring in home, try the PC on a different circuit. (if it didn't work for the previous PSU, does that not still count here?? I haven't really got the ability to test another circuit ATM)

2. "Dirty" mains supply. Again, the old PSU no issue. I've ordered a kettle lead with ferrite bead on it to see if adding this filter would help. 

3. The PSU itself needs RMA'd. I'd really rather not do this, I spent £200 and it'd leave me without a PSU for my PC till I got a new unit. 

4. It's normal Psus make a whining noise. (I hope not because this can pierce through my headset)

 

I've actually had a Corsair cx650 PSU die on me and take out a motherboard with it. I tried Corsair this time around again as people seem to rate them as having quality PSUs but this seems to be 2 for 2 for issues at the minute. Hoping there's an easy fix or further testing I can do to narrow down what's causing it. 

Link to comment
Share on other sites

Usually it's the GPU that has the loudest coil whine. Do you still have noise when the RTX is not loaded? like, during a cinebench run when only the CPU is drawing power?

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, LeDoyen said:

Usually it's the GPU that has the loudest coil whine. Do you still have noise when the RTX is not loaded? like, during a cinebench run when only the CPU is drawing power?

Hi, 

Definitely the PSU. I ran cinebench CPU test and the buzzing starts as soon as the test does. I hit stop and it stops. Same with games though, if I tab into a game buzzing starts, tab out it stops. The sound is also definitely coming from the back of the PSU. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...