Jump to content
Corsair Community

Problème corsair iCUE LC100


Otaket
 Share

Recommended Posts

Bonjour ,

Le logiciel ICUE ne reconnait pas le kit LC100 (led triangulaire) . J'ai la version 4.17.244 . Dans configurer le canal d'éclairage du logiciel , on ne me propose pas l'option triangle d'accentuation LC100 🙄 . J'ai essaye d'installer iCUE 4.30.162 mais il plante quand je désire ouvrir l'application après s être installé . Quelqu' un a t il une solution ? Merci d'avance .

Link to comment
Share on other sites

4,17 was just before the release of the LC100. It will not have that option.  4.30 should work, but there does appear to be a local issue.  Go to the Windows Apps list and find Corsair iCUE.  Click on it and select "modify".  Follow the prompts for the repair installation.  This will not erase profiles or settings.

 

If that is not successful, you may have to clean install.  Sometimes you get into profile conflicts when jumping from older versions to new.  There were some foundational changes to profiles at about that time.  See the directions below, but make sure you export any valuable profiles before uninstalling and deleting the user files.  

https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360025166712-Perform-a-clean-reinstallation-of-the-Corsair-Utility-Engine-iCUE-

 

Link to comment
Share on other sites

I am concerned the clean install crashes.  That is not common.  I am going to give you a link to a slightly earlier CUE version.  I don't think 4.30 is the specific problem, but it might be worth a try.

 

https://downloads.corsair.com/Files/CUE/iCUESetup_4.29.203_release.msi

 

 

Link to comment
Share on other sites

@c-attaque La version 4.29 plante aussi , il y a que le version 4.17 qui tient la route . Je me pose vraiment la question d'ou vient le problème . Compatibilité du matériel ? Conflit avec le logiciel AURA qui gère le RGB de ma carte graphique ? Si cela était le cas la version 4.17 planterait aussi .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I don't have any suggestions beyond the original clean install.  I've put my LC100 triangles back on my system since then and have not had any issues with CUE 4.30 or 4.31.  The triangles are simply a long LED strip in 9-9-9-9... formation.  It doesn't really require the program to do any out of the ordinary.  I am not sure this is related to the crashing.

 

However, the program is clearly crashing.  Go to CUE settings and turn on "debug logging".  The next time it crashes, go back to the setting and export the logs.  This is something you can give to Corsair Support so they can chase the source.  Start a support ticket from the link at the bottom of the page.  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...