Jump to content
Corsair Community

iCUE service for interaction with Corsair Access driver - constantly uses 7-10% CPU and caused idol temp for both a 5800x and 5900x to be 40-45C


Recommended Posts

I was able to solve this issue by turning off the Plugins option in the iCUE software settings. 

This is what my task manager looked like before turning off the plugins option.

image.png.a70998375b3a312d17048c26b8eabce0.png

Open the iQUE software > Settings > click on the Plugins toggle so it is off. 

image.thumb.png.69036ed39e311a196baa27371dda9a65.png

It should look like this.

image.png.3ff369c359bd12c35622f6ece1c2436a.png

The useage dropped in less than a minute once I turned it off and the idol temp dropped down to a consistant 36C.

image.png.5af52c1fc1f71e5865842c5b400aaa87.png

My system specs are:

AMD Ryzen 9 5900X 3.7 GHz 12-Core Processor

Asus ROG Strix X570-E Gaming ATX AM4 Motherboard

Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (4 x 8 GB) DDR4-3600 CL18 Memory

NZXT Kraken Z73 73.11 CFM Liquid CPU Cooler

Inland 1TB Performance 1 TB 4thGEN M.2-2280 NVME Solid State Drive

EVGA GeForce GTX 1070 Ti 8 GB SC GAMING ACX 3.0 Black Edition Video Card  (will be replaced soon)

EVGA 750w power supply

image.png

image.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...