Jump to content
Corsair Community

Corsair Sabre RGB Pro Wireless lag


Recommended Posts

I recently got myself the Corsair Sabre RGB Pro Wireless as an upgrade for my Logitech g703 mainly because of its bluetooth feature.

But sometimes the mouse just starts to lag randomly and after a while everything is fine again. I've tested 1000hz & 2000hz polling rate and don't see the point in testing 500hz . I also got a replacement from amazon which has the same problem.  I've also tested every usb port on my pc.

Settings & Setup:

Windows 11

2000hz polling rate

mouse set to wireless mode

Ryzen 5 3600, Rtx 2060, 16gb ddr4

 

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employee

Sorry to hear your Sabre RGB Pro Wireless is experiencing wireless lag! 

Do you have the dongle plugged directly into the system? Preferably in one of the rear USB 3+ ports? 

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employee
On 5/1/2022 at 11:40 AM, SteppY said:

I recently got myself the Corsair Sabre RGB Pro Wireless as an upgrade for my Logitech g703 mainly because of its bluetooth feature.

But sometimes the mouse just starts to lag randomly and after a while everything is fine again. I've tested 1000hz & 2000hz polling rate and don't see the point in testing 500hz . I also got a replacement from amazon which has the same problem.  I've also tested every usb port on my pc.

Settings & Setup:

Windows 11

2000hz polling rate

mouse set to wireless mode

Ryzen 5 3600, Rtx 2060, 16gb ddr4

 

You are likely experiencing the well known AMD fTPM bug. Check with your motherboard manufacturer regarding a BIOS update that is supposed to resolve the bug.

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Corsair Notepad said:

You are likely experiencing the well known AMD fTPM bug. Check with your motherboard manufacturer regarding a BIOS update that is supposed to resolve the bug.

I appreciate the answer, though my mobo doesn't have a bios fix yet and getting a tpm key just for my mouse to work doesn't make much sense since my old mouse works flawlessly and the key that supports my mobo is 70€. So i will refund my mouse.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Has anyone found a fix for this? 

I had a Sabro Pro Wireless Champ series for over a year, started to get weird sensor lag, skipping, and freezing of the mouse, then I RMA'd the mouse and was sent a brand new one Literally a week ago... Same issue. 🤔 I've tried every different variation or USB port (3.0, 3.1, plugged into mobo directly, in front 2000hz, 1000hz, etc.) 

This ONLY happens in Wireless...but I obviously want to be able to Use my wireless mouse...well....Wireless.

I'm genuinely thinking of just getting a new mouse at this point.. but I love my Sabre...HELP!

Specs below:

ASUS ROG Maximus Hero XI Mobo

Intel core I9-9900k

32GB 3000Mhz DDR4

Nvidia Geforce Rtx 3080 Ti

 

Edited by Boozus_Newyorkus
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...