Jump to content
Corsair Community

iCUE v4.23.137 Release Notes


Corsair Nick
 Share

Recommended Posts

  • Corsair Employees
Software Enhancements
  • The following legacy products are now supported:
  1. KATAR RGB
  2. SCIMITAR RGB
  • Mic Boost option is now available for all iCUE supported headsets – to increase the gain on your microphone, go to the device settings and adjust the slider for ‘Mic Boost’ to your preference
  • Audio driver has been updated – this will require a system restart after iCUE finishes the installation process
  • Notifications have been added for the successful importing and exporting of profiles

View full version

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

No update showing if checking for updates in iCue still - which I thought you said was fixed ? - so downloading now from the library.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, andyvee said:

No update showing if checking for updates in iCue still - which I thought you said was fixed ? - so downloading now from the library.

I have this problem too, since about 3 previous versions 😠

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

it's always a little anxiety to update icue, it fixes bugs but risks to create others too.😂

  • Like 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
10 hours ago, andyvee said:

No update showing if checking for updates in iCue still - which I thought you said was fixed ? - so downloading now from the library.

 

9 hours ago, LinkinParkBoy said:

I have this problem too, since about 3 previous versions 😠

I've flagged this with our web team, and it should be resolved shortly.

Link to comment
Share on other sites

In the last patch it said it would fix the bug that make the commander core not detect fans. This is the exact problem I'm having (my 3rd fan on the commander core out of 6) and when I updated to this patch hoping that the issue would be fixed it still doesn't work. Does anyone here know any way on how to fix it since this patch didn't? The fan's RGB still works but does not spin or detect it in ICUE.

Link to comment
Share on other sites

I'm having an issue with this release. Upon Windows 11 start, when iCUE loads in the systray, only some of the RGB settings load for some of the devices. When I mouse over the iCUE icon in the systray the icon disappears. Next I manually click iCUE from the start menu, iCUE loads up and all the devices have loaded with the correct settings and the iCUE icon no longer disappears from the systray. This scenario happens on every reboot. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, dJones said:

What is the best way to submit my iCUE logs? iCue seems to be crashing on Windows start.

 

Just submitted a post an hour ago, but wanted to say your not alone. Have the exact same issue also on Windows 11 with latest updates.

Link to comment
Share on other sites

On 4/27/2022 at 12:09 PM, Quixotic said:

iCUE integration still not working in StreamDeck, despite the known issues in 4.22 indicating it would be fixed in the next release (4.23).

Came here precisely to check this...

So, great, Corsair products not working with themselves. It's been two versions. You've bricked it. Unbrick it.

Pretty, please?

Link to comment
Share on other sites

@Corsair Nick does this fix the macOS 12.3+ installation error that affects all Macs since the removal of python?  

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, LlamaLarry said:

@Corsair Nick does this fix the macOS 12.3+ installation error that affects all Macs since the removal of python?  

Nope, the answer is "no".  3 months since the first dev builds on macOS 12.3 removing python seems long enough for *SOMEONE* at Corsair to notice that iCUE fails to install...  Instead we have users trying to sort it out themselves...  

 

Link to comment
Share on other sites

Just adding, like others, this version of ICUE also crashes for me on startup, sometimes, other times it's fine. But periodically, it restarts the commander core/H150i elite/LCD with USB disconnect/connect sound.

Link to comment
Share on other sites

Just to update for anyone having the startup issue with iCUE on Windows 11. I gave up waiting for support and ended up doing a clean uninstall/reinstalling version 4.22.203 which has zero problems. The only thing that sucks is if you have a profile backup from 4.23 you will not be able to use it with 4.22 and will have to redo all settings from scratch. Hopefully enough people report this problem so they fix the latest version, but until them I am stuck on 4.22.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, ligmapenguinpc said:

Just to update for anyone having the startup issue with iCUE on Windows 11. I gave up waiting for support and ended up doing a clean uninstall/reinstalling version 4.22.203 which has zero problems. The only thing that sucks is if you have a profile backup from 4.23 you will not be able to use it with 4.22 and will have to redo all settings from scratch. Hopefully enough people report this problem so they fix the latest version, but until them I am stuck on 4.22.

This. This worked for me, I had to download using the link for the 4.23 and just replaced the number to download the previous version. Did a clean install outlined by FAQ on Corsair on how to remove ICUE and it was able to startup without crashing. Everything seems to work, including the AIO and LCD upgrade. It just asks me to update is all. I'm still monitoring ICUE to see if the commander core/AIO/LCD will reconnect/disconnect from ICUE. So far, it hasn't. Looks like I won't be upgrading anytime soon....

Link to comment
Share on other sites

I upgraded from 4.22 to 4.23 due to a stream deck plug-in problem, and there was a problem.

Saving GIF photos on the ELITE LCD is not working properly. 
When I set up a GIF picture, it changes back to the wrong picture during profile transition.
The GIF picture will also revert to the default CORSAIR logo picture.

Link to comment
Share on other sites

Just to update, Reverted back to 4.22.203, ICUE starts up without crashing but the commander core/AIO/LCD Cooler disconnects/reconnects still, but not as much as when I was on 4.23, it was almost constantly reconnect/disconnect all the time in 4.23. Both LCD and AIO firmware are up to date.

I haven't gotten the red triangle from the LCD and I'm still able to change the gif out in ICUE. So far, not to bad, just the random disconnecting/reconnecting is a bit irritating. I might change out where the LCD connects to via the internal USB to see if it stops the random reconnect/disconnect.

Link to comment
Share on other sites

On 4/28/2022 at 3:51 AM, dJones said:

I'm having an issue with this release. Upon Windows 11 start, when iCUE loads in the systray, only some of the RGB settings load for some of the devices. When I mouse over the iCUE icon in the systray the icon disappears. Next I manually click iCUE from the start menu, iCUE loads up and all the devices have loaded with the correct settings and the iCUE icon no longer disappears from the systray. This scenario happens on every reboot. 

The same exact issue here, after Windows 11 startup ICUE crashes and I need to start it manually.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

The installer... sort of fails in MacOS 12.3.1? The installer will tell me that it failed. but the iCue software is installed, and after a reboot, the software launches and at least seems to work normally. This is using the downloaded version from the web site.

Tried to install as an update, and the update failed right at 0% while down loading.

Tried uninstalling and installing this version as a clean version, and the uninstaller fails saying that files and folders do not exist. In short, this installer seems to be just short of a disaster.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

So... I'm on 4.22.203 - still solid! No iCUE startup crashing and my disconnect/reconnect issue is gone. Or at least I think so.

I had 1 internal USB going to the commander core and the LCD unit, sharing the provided Y-cable from Corsair. Another internal USB going to a Lighting core running the extra LED/Fan. So I swapped it out so the LCD was on it's own USB port and the Commander core and Lighting core sharing the Corsair Y-cable that connects to the other internal USB. Seemed to fix the disconnect/reconnect!

So far, No issues. I'm able to set Gif images on the cooler LCD in iCUE, no random reconnect/disconnect from the AIO/Commander core and no red triangle during the boot up/shut down. So far, so good... I won't update ICUE, until another version comes out, and even then I will check the forums for issues. I will keep the 4.22.203, just in case something happens again. 👍

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/28/2022 at 2:51 AM, dJones said:

I'm having an issue with this release. Upon Windows 11 start, when iCUE loads in the systray, only some of the RGB settings load for some of the devices. When I mouse over the iCUE icon in the systray the icon disappears. Next I manually click iCUE from the start menu, iCUE loads up and all the devices have loaded with the correct settings and the iCUE icon no longer disappears from the systray. This scenario happens on every reboot. 

Windows 10 here and I'm geting the same issue. Waking from sleep is no problem - it's just from switch on.

Link to comment
Share on other sites

After this update on M65 RGB PRO front lighting zone is stuck to blue. I cant even turn it off. Logo is working fine. Tried reinstaling bit issue remains. Tried previous version and its working fine.

Link to comment
Share on other sites

Still registering incorrect fan speeds and temps on an Asus ROG crosshair VIII Dark Hero.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...