Jump to content
Corsair Community

K100 macro, mute and winlock indicator light brightness inconsistent


Recommended Posts

hello, everyone

I just started using the k100 opx today and I ran into several issues.

1. macro, mute and winlock indicator light brightness inconsistent. The brightness of these three indicators is obviously half dim compared to the right numlk, caps and scrlk.

spacer.png

This picture may not be obvious, but it is indeed lower in brightness.

2. When I press mute key or wheel key, the light of control wheel, winlock key and profile key always flash once.

The strange thing is that the above problems only occur when the icue is connected. When I quit icue, the brightness returns to normal. I thought it was a problem with icue, so I reinstalled a few times and tried to go back to an older version, but none of that worked. After that I reset the keyboard and entered the BIOS, but nothing worked.

Can anyone tell me what is the problem? How to solve this problem?

My icue version is 4.22.203. The firmware version is 1.9.26. Both are the latest version.

Link to comment
Share on other sites

I can't re-create either condition.  It seems like a panel or LED issue, but rather strange that is does not occur after exiting CUE.  One thing you can try is go to the wheel settings and disable the wheel brightness control.  Unless you actively use the wheel to control this during your day, it more often seems to be the cause of issues like this.  

 

Current K100 OPX firmware is 0.32.262, but I suspect this was just a mis-translation and not related to the current issue.  You can try to force update the firmware by "check for update -> None -> Force update".  This does not read like a firmware issue on the surface, but I am not sure of the underlying cause either.

 

It would make sense to start a Support Ticket with Corsair as well.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, c-attack said:

I can't re-create either condition.  It seems like a panel or LED issue, but rather strange that is does not occur after exiting CUE.  One thing you can try is go to the wheel settings and disable the wheel brightness control.  Unless you actively use the wheel to control this during your day, it more often seems to be the cause of issues like this.  

 

Current K100 OPX firmware is 0.32.262, but I suspect this was just a mis-translation and not related to the current issue.  You can try to force update the firmware by "check for update -> None -> Force update".  This does not read like a firmware issue on the surface, but I am not sure of the underlying cause either.

 

It would make sense to start a Support Ticket with Corsair as well.

Thanks for your reply.

It's strange. You say the current firmware version of k100 opx is 0.32.262, but my icue does show version 1.9.26. Even if I connect the keyboard to the icue of other computers, it still shows 1.9.26. I also tried to force the firmware update, but still no effect. I suspect that this may be problems with the keyboard itself. I am now contacting the merchant to have them check.

 

Link to comment
Share on other sites

Maybe someone should check me then on the firmware version as well.  Mine is an original run K100 Optical.  Possible they changed chips on the KB at some point?  However, I don't think this is the resolution anyway since the behavior seems limited to the in CUE environment.  That normally suggests a software issue.  Those LED lights in the top panel should be immune to any lighting patterns or settings you are using.

 

Screenshot (201).png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...