Jump to content
Corsair Community

iCUE not detecting H150i Capellix Commander CORE


Recommended Posts

Hello,

I recently purchased H150i Capellix cooler and have been having issues with detecting the device on iCUE software.

I have connected 6 fans and the AIO to the Commander Core provided with the AIO and connected 3 fans to Lightning Node Core supplied with the 5000X case.

Initially, I had connected both controllers to the motherboard USB headers on my Z690-F. While playing games, the Commander Core used to constantly disconnect and reconnect from iCUE. After reading online, I purchased, NZXT powered USB2.0 hub and connected both controllers to it.

Now, iCUE does not detect the H150i Capellix Commander core. I tried uninstalling the software and reinstalling it, remove the device and rescan it through device manager and no luck.

When I install iCUE freshly, the H150i Capellix shows for a seconds and then disappears. All fans and cooler have RGB and working fine, but I am not able to configure it using iCUE.

Please help me with this issue.

 

spacer.png

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Make sure that your motherboard BIOS is fully updated and also try the other USB 2.0 header on your motherboard. Also try the steps in the link below to clean install iCUE. If it still is not showing reach out to our support team by opening a ticket at http://help.corsair.com.

 

https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360025166712-Perform-a-clean-reinstallation-of-the-Corsair-Utility-Engine-iCUE-

 

Link to comment
Share on other sites

Hello,


Connecting commader core directly to the motherboard usb 2.0 port got the H150i cooler detected in the iCUE software. But when connected through the NZXT hub, it doesn't get detected. May be the hub is faulty, I will get a replacement and try it once again.

Link to comment
Share on other sites

Hi.  For what it's worth, I had this exact same problem with that same NZXT hub.  I returned it and got a new one and it works great.

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
On 4/18/2022 at 11:05 PM, redwrx said:

Hello,


Connecting commader core directly to the motherboard usb 2.0 port got the H150i cooler detected in the iCUE software. But when connected through the NZXT hub, it doesn't get detected. May be the hub is faulty, I will get a replacement and try it once again.

That definitely sounds like the hub itself may be defective.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...