Jump to content
Corsair Community

VS512MB400 A7N8X Deluxe AMD Athlon XP 2000+


karmallein

Recommended Posts

VS512MB400, A7N8X Deluxe, AMD Athlon XP 2000+

 

My problem: I tried messing with the timings, I tried looking online (corsair site said N/A). I been trying to get my setup to run at 200 but its always running at 133 or 200 and thats pretty much it. says in the BIOS 267 or something but when I reboot and it displays the memory frequency and it displays 200 or 133. can I please get help with setting the timings. I bought this new stick of RAM (VS512MB400) thinking I got a great deal ($41). Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Please make sure that you have the latest BIOS for your MB, load Setup/Optimized default settings and try the following BIOS settings;

VS1GBKIT400 or VS512MB400

CPU Freq: 133 MHz (266 FSB)

System Performance: User Define

Memory Frequency: 125%

Resulting Frequency: 166 MHz (333 FSB)

Memory Timing: Manual

SDRAM CAS Latency: 2.5T

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 7T

DDR Reference Voltage: 2.7 Volts

AGP Voltage: Default *unless you have ATI (9200/9600/9800) or NVIDIA (5200/5700/6600/6800) then 1.6 Volts suggested!*

All other settings are motherboards defaults

Then please test them one at a time with http://www.memtest.org and let’s make sure it's not some other issue! I would run the test for at least 2-3 passes to be sure!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...