Jump to content
Corsair Community

GPU Fan 0 RPM, is it normal?


Recommended Posts

Hi,

 

I'm a i145s user. I'm doing a regular cleaning and discover that the GPU fan on the heatsink is not spinning.

 

I use HWiNFO to check the stats, I see that the GPU Fan 1/2 are both 24% and the GPU Fan 1/2 RPM are both 0. And the GPU Temperature is 31c.

 

Is it normal? Or it will only start when the GPU reaches certain temperature?

 

 

Screenshot 2022-04-01 033646.png

Link to comment
Share on other sites

@eric418 Yes Eric this is normal until you push the GPU and Memory starts to get hot then it will kick in.  Wish I could see the graphic higher up where memory junction is indicated.  Can you repost with more showing?  If you memory junction is running cool then I would say this is normal.

Edited by zguy85
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, zguy85 said:

@eric418 Yes Eric this is normal until you push the GPU and Memory starts to get hot then it will kick in.  Wish I could see the graphic higher up where memory junction is indicated.  Can you repost with more showing?  If you memory junction is running cool then I would say this is normal.

Thanks a lot for the info!

I tried GPU load test, and the fan will kick in when GPU gets hot.

Everything is working fine 😉

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...