Jump to content
Corsair Community

MSI PT880 NEO FSR & VS512MB400 HELP!!!!


Robranger714

Recommended Posts

I have purchased from FRY's a stick of VS512MB400 for my new MSI PT880 NEO-FSR Mobo and everytime I load a CPU instensive app ( like Empire Earth 2 ) , it wigs out !! I was getting reboots , now I am getting the BSOD with no data-just a blue screen . Its not getting hot , either. Can anyone tell me the Bios settings for the memory ? The bios is upgraded with the latest . I need to know info such as voltage , dual or single channel setting ,blah blah blah . This is the first time In my life I have had to configure memory before , so I am a retard at this . The mobo website says this board requires specific memory info . Any ideas? Maybe buy better memory ? Crap , I dunno , I have had this new machine for a month and it has never worked right . Everything else has been checked and double checked . I even put in three different video cards !!
Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Please make sure you have the latest BIOS installed in your MB and load optimized/optimal default settings, and try the following BIOS settings;

Advanced Chipset:

Memclock Mode: Manual (400)

Bank Interleaving: 4/Enabled

Burst Length: 8

SDRAM CAS Latency: 2.5T

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 8T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

Frequency Voltage Control:

Spread Spectrum: Enabled

CPU FSB Clock: 200

DDR Voltage: 2.7/2.75 Volts

All other settings should be set to default settings!

Then please test them one at a time with http://www.memtest.org and let’s make sure it's not some other issue! I would run the test for at least 2-3 passes to be sure!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...