Jump to content
Corsair Community

New Build - Case Fans (SP120 Elite) Stop working 3-4 minutes after boot, not recognized in iCue


mkzoucha
 Share

Recommended Posts

I have tried repairing and uninstalling/reinstalling the software. I have the case fans connected to a Commander Core with my H150i elite LCD and the radiator fans work just fine. The case fans RGB work just fine and are recognized, and the case fans do run of the controller, but the software can't see them. Please HELP!

Link to comment
Share on other sites

Try a full shutdown, flip off the PSU, wait a minute, then turn back on and power up.  The full power disconnect to the device should cause the Commander Core to run a re-detect of the PWM headers.  If that does not work, contact Corsair Support.  Sometimes people have 1 fan that doesn't readily detect, but several may be a larger issue.  

Link to comment
Share on other sites

Update: I have tried every possible combination of the Commander Core, Core XT, and Pro to get an H150i LCD cooler and 6 case fans to work. I can get the fans to work with the cooler, but the computer doesn't recognize the LCD screen. I can get the LCD screen and the Cooler to work, then it doesn't recognize the Commander XT with the case fans. It's 3 total USB headers, but for some reason the software only recognizes 2. I have completely reinstalled all programs (INCLUDING WINDOWS) and started from scratch many, many times.

I also tried using the hookups that came with the 5000X case, same result.

I have also tried multiple commander pro and xt, cause I thought they were broken, same result.

Edited by mkzoucha
Link to comment
Share on other sites

The LCD screen issue is something else entirely and an open issue. I suggest following the active discussion in that thread. Your tittle suggested your fans were stopping shortly after boot, which would be a strange issue. 
 

 

Link to comment
Share on other sites

There were multiple problems I guess. The main one being, I can control the AIO fans and lights with the LCD screen, or the AIO fans and lights with the commander core xt, but I cannot control the LCD screen, the AIO fans and cooler, AND the commander core xt. Whenever I plug the commander core xt in, I get a 'driver error'.

I have returned two core xt, and it is happening still on the third. I have two usb 2.0 headers on my mobo, expandable to 4 total, so why is the software and firmware having issues with only 3?

Link to comment
Share on other sites

Can you explain how the usb 2.0 connectors from the XT, Core, and LCD top get back to the motherboard?  The LCD top seems to have its own detection issues (the linked thread) but we also are watching what happens when you have multiple Core/XT devices on the same USB port. We’ve seen issues with three. I wonder if two + LCD top is also an issue. 
 

What motherboard series do you have? Recent AMD boards are more vulnerable to this. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...