Jump to content
Corsair Community

RM850x smell very bad after first hour of use


Recommended Posts

Hello,

First sorry for my bad english, I'm french speaking.

I recieved my new RM850x PSU today an mount it directly in my computer.

Everythings worked well in the beginning. But after 1 hour, a very bad odor was in my room. The odor was like hot varnish or petroleum.

I figured out that it came from my new PSU. When computer is not loaded, the odor is small, but when I play game and the computer use a lot of energy the odor is very bad and can give an headache.

I read on different forum that it could be normal, but other post said to RMA with no question.

So, is it normal for a new psu to smell like that ?

Or do I need to contact my reseller for an exchange ?

Thanks for your help

Link to comment
Share on other sites

C'est normal. il y a pas mal de colles et de solvants utilisés dedans lors de la fabrication. ca va sentir pendant quelques jours le temps que ca finisse de s'évaporer.

Déjà en sortie de sac ca sent assez fort!

Ca part assez vite, en moins d'une semaine ca devrait etre fini, selon l'utilisation.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/8/2021 at 11:37 PM, LeDoyen said:

C'est normal. il y a pas mal de colles et de solvants utilisés dedans lors de la fabrication. ca va sentir pendant quelques jours le temps que ca finisse de s'évaporer.

Déjà en sortie de sac ca sent assez fort!

Ca part assez vite, en moins d'une semaine ca devrait etre fini, selon l'utilisation.

Ca fait une semaine maintenant, et ça sent toujours assez fort quand le ventilos tournent (donc pas très souvent).

Mon PC est utilisé intensivement uniquement entre 2 et 4h par jour, je ne sais pas si cette utilisation est suffisante pour que l'odeur parte en 1 semaine.

L'odeur sent vraiment comme du WD40 (pour ceux qui connaissent). Et ca prend à la gorge.

Est-ce normale ? Devrais-je encore attendre ? Ou vaut-il mieux procéder à un RMA ? (J'aime pas le gaspillage, donc je vais pas faire de RMA si c'est pas nécessaire, mais j'ai peur qu'elle ait un défaut - condensateur qui fuit par exemple).

 

In English :

After one week now, my PSU still smell bad (like petroleum, or WD40 if you know what is it) but only when the fan is spinning.
My computer is used intensively only 2 - 4 hours per day. I don't know if it sufficient to dispel the odor in one week.

Is it normal ? Do I need to wait longer or is it better to make a RMA ?

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...