Jump to content
Corsair Community

Icue - Commander Pro - Fans RBG - Armoury Crate conflict


Recommended Posts

Hello!

I have a Commander Pro with 6 LL fans. From 2 or 3 months i can't control the leds of all fans. When i start the pc sometime only one led fan work, sometime 2 and half fans work. When i go in iCUE and change rgb setting (pass from white to red  for example) the first fan rest white and the other change color.

I tryed to connect the RGB Hub of corsair directly to the Asus Motherboard ARGB connector (data from asus motherboard to the central pin of the hub) and only 4 leds of first fan (i have selected 96 leds int he armoury crate). I restarted the pc reconnecting the HUB to commander pro and only 4 leds of first fan work. Restarted again the pc and  2 and half fans work. 

I have also disable the plugin and also delete the plugin folder.

I'ts like iCue and Armoury Crate share something (memory?).  Others have my problem????

I tried also the unistall Armoury crate with Asus tool and clean unistall iCUE (guide on this website) and reistalled all new. Same.

How can i solve this problem?

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

When you uninstalled and clean installed iCUE and ASUS Armoury Crate, did you follow this guide for the steps in which to install each part? https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360035656371-How-to-Integrate-Armoury-Crate-with-iCUE

 

It might do you some good to follow the "If you installed Armoury Crate before the plugin..." part of the guide. Otherwise, it could either be a USB passthrough issue or something wrong with either of the controllers... Or even an issue with the fans themselves? Either way, this is a good point to start with to make sure ASUS and iCUE are playing nice with each other.

Link to comment
Share on other sites

On 8/6/2021 at 6:22 PM, Corsair Kelsi said:

When you uninstalled and clean installed iCUE and ASUS Armoury Crate, did you follow this guide for the steps in which to install each part? https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360035656371-How-to-Integrate-Armoury-Crate-with-iCUE

 

It might do you some good to follow the "If you installed Armoury Crate before the plugin..." part of the guide. Otherwise, it could either be a USB passthrough issue or something wrong with either of the controllers... Or even an issue with the fans themselves? Either way, this is a good point to start with to make sure ASUS and iCUE are playing nice with each other.

I have followed this guide and didn't resolve the problem. Still have some leds coloring and change the number every pc restart...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...