Jump to content
Corsair Community

HS60 HAPTIC keep turning off whenever I take them off


Recommended Posts

Hi, I've recently purchased HS60 HAPTIC and so far I'm loving the mic/audio quality in games, however, I have one very annoying issue. I don't know if this is intended behavior, but whenever I take my headset off and place it on the table, just to close window or turn on the lights in my room and then put the headset back on, it's turned off. There is no audio, nobody can hear me, it takes from 5 up to like 15 seconds for everything to come back. If I have voice prompts enabled, it tells me that "Mic's on" after that period of time.

 

Is there any way to disable that kind of behavior? I have latest version of iCUE installed, but I cannot seem to find any option related to this issue. Thank you in advance.

Link to comment
Share on other sites

Hi Quanee,

 

What firmware version is your HS60 HAPTIC on? Has this issue always occurred or did it just recently begin?

 

Hi Albert, thank you for your reply. I have my headset for about a month now and I feel like the issue has been there since then. As for firmware - how can I check the version? I've tried following some official Corsair help videos but my iCUE won't let me check or change anything but Voice Prompts under Device Settings. As for drivers, it's v2.3.28.0

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
I suggest downloading iCUE 4 and making sure you're on the latest version (if you're not already). You can download the latest version of iCUE 4 here. In iCUE 4, you can check firmware version by clicking on the HS60 HAPTIC and going to Device Settings. A window should pop up showing the current firmware version, along with the option to check for update.
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Hi. after this going to take a picture..well I asked also "can you CORSAIR PLEASE show a link or a picture of the HS60 haptic with a new firmware". NO OFFNSE but CORSAIR told me there is NO FIRMWARE For the HS60 HAPTIC. PLEASE PLEASE PLEASE..

Had this problem since I bought TWO of them,. REDDIT has people asking for help for this same exact problem. ALso going to show on FACEBOOK that I asked before.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Good evening,

I am having the same issue above. When I take off this HS60 Haptic headset it shuts off as soon as I pick them back up. To make matters worse, randomly the headset will shut off while I'm wearing them. I've gone through the above comments:

  • I am running iCue software 4.20.169
  • In the Device Settings, there is not option to "check for update"
  • When going directly through the iCue settings > Updates, the headset doesn't show up at all

What can I do to stop this from happening?

Link to comment
Share on other sites

I would also like to add to this as it is frustrating.

The following I have tried and no effect

  • I have latest iCue
  • Changed USB power plans to everything give me all the power
  • I disabled iCue and still fails
  • Multiple different USB slots

Is this a hardware issue that is not being addressed? If it is a case of a PCB track not being thick enough or cable gauge not good enough, can you provide instructions to fix or provide further assistance with this?

Unfortunately all of the threads I have found on this issue fall silent even after Corsair input

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 2/21/2022 at 9:11 PM, Simfar64 said:

I would also like to add to this as it is frustrating.

The following I have tried and no effect

  • I have latest iCue
  • Changed USB power plans to everything give me all the power
  • I disabled iCue and still fails
  • Multiple different USB slots

Is this a hardware issue that is not being addressed? If it is a case of a PCB track not being thick enough or cable gauge not good enough, can you provide instructions to fix or provide further assistance with this?

Unfortunately all of the threads I have found on this issue fall silent even after Corsair input

 

Hey man,

I had the same issues with my pair of haptics, the support never questioned me about drivers or firmware (I declared the absence of the latter to the support personnel) and instead they just opted in for an RMA procedure which just got approved, meaning that I'll return my pair and they'll hook me up with a new one. I asked this to the support but haven't received an answer yet, I think that such a swift approval of a RMA means that this is a hardware issue (or some sort of mixed hardware/firmware issue) out of the factory/at their end. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...