Jump to content
Corsair Community

VOID RGB ELITE Wireless wont update firmware


Recommended Posts

my VOID RGB ELITE Wireless Premium Gaming Headset is currently on v0.02, icue tells me there is a newer update an keep nagging me to update.

on starting the update the new firmware is shown as downloading, icue then asks for me to plug the usb cable in. On doing this icue sees the headset, i hear the voice on the headset saying "charging" but icue sits at plug headset into usb and does nothing.

I have removed all other usb devices an tried every usb port on my system, 11 usb ports all giving the same result.

 

any help with this would be great

 

thx in advance.

Link to comment
Share on other sites

Same for me its just stuck on that and nothing will happen

 

Thanks for the reply an info, i feel slightly better now that i know its not just me, i was starting to think they were faulty. Hopefully Corsair will sort it out in due course.

Link to comment
Share on other sites

Same issue

Even tried updating to icue 4.

Tried deleting the dong and headset from devices and reinstalling

tried repairing the headset and dongle

several reboots

all usb ports

Basically it will recognize the headset as charging but not as plugged in as usb.

 

Very frustrating but the headset works. But who knows what the firmware fixes/prevents down the road?

Link to comment
Share on other sites

Hey guys!

 

I solved this problem restarting my computer in safe mode and click update firmware. Didn't discovered exactly what's causing this, but even changing my headset through ticket the problem still happens, so prolly the problem is something with drivers.

 

Solution:

1) Press windows + R;

2) Type "msconfig" and enter;

3) Select "boot" tab;

4) In boot options mark "Safe boot" + "Network";

5) Press "Apply" and "Ok";

6) Restart your computer, open ICUE and update your firmware;

7) Repeat all steps for DISABLE Safe mode and restart again;

 

Tell me if it work please <3.

Link to comment
Share on other sites

Hey guys!

 

I solved this problem restarting my computer in safe mode and click update firmware. Didn't discovered exactly what's causing this, but even changing my headset through ticket the problem still happens, so prolly the problem is something with drivers.

 

Solution:

1) Press windows + R;

2) Type "msconfig" and enter;

3) Select "boot" tab;

4) In boot options mark "Safe boot" + "Network";

5) Press "Apply" and "Ok";

6) Restart your computer, open ICUE and update your firmware;

7) Repeat all steps for DISABLE Safe mode and restart again;

 

Tell me if it work please <3.

 

 

Thank you sir, i owe you a drink when the pubs open here, lol this method worked a treat. Not sure what the update does but atleast icue has stopped nagging me to install it. Thanks once again.

Link to comment
Share on other sites

Thank you sir, i owe you a drink when the pubs open here, lol this method worked a treat. Not sure what the update does but atleast icue has stopped nagging me to install it. Thanks once again.

 

I'm glad that I could help you!

And I accept your drink invitation XD.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...