Jump to content
Corsair Community

k95 xt keystrokes not working properly unless icue is in foreground?


Recommended Posts

So,

Im fairly savy with the icue system and just rebuilt a new system entirely based around corsair minus the naga pro.

 

So I have a 850x psu with 16 LL 120's inside a 5000d case, double Lian Li strimers, 4x rgb ram, h150 cappelix and even an argb gpu support bracket for show and go. I just 86'd by black widow ultimate from 2014 and went with this beautiful and quiet k95 platinum xt.

 

lighting and performance isn't the issue. I have 2 monitors and I like to have icue in the foreground in dashboard mode to see all my temps, voltages and fan speeds - does the same thing core temp and hw monitor do basically but less cumbersome and it looks cool.

 

Problem is macros or even changing keystrokes on this keyboard, they work flawlessly if and only if the k95 is open on icue in the foreground and it has to be in the actions setting. If any other selection is selected or device, or in if I'm in dashboard mode or if I have icue minimized to the tray the macros/keystrokes are delayed by a couple seconds. This is driving me nuts.

 

I play wow and diablo 3. I'm trying to get that g1 button to be a simple auto run toggle. I've even cleared the keystroke change I made and assigned that function in game to the G1 key and the same thing, only works if icue is open in actions on k95. Ill attach a ss. Hopefully its something stupid.

 

My in game keybind for autorun is ] as you can tell in the ss.

 

I thank anyone in advance for their time. So far I'm loving this keyboard just need to figure this nonsense out.

 

I also just realized I had the blackwidow ultimate still set and active in synapse 2.0 on my system so I deleted that as well to no avail.

 

i7 10700k @ 4.8ghz

Asus z490 Prime-a

corsair 5000d case

32 gb pc 3600 corsair rgb vengeance pro 2x light enhancement modules

16 LL 120's

h150i elite cappelix

gtx 970 gpu

Windows 10

Wd sn750 nvme 1 tb

Evo 970 plus nvme 1tb

758168192_IMG_26791.thumb.JPG.f45fc35408fab1afac14d9b5814be1cb.JPG

Edited by makrell1412
Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Hi Makrell1412,

 

Honestly sometimes iCUE can just get bogged down with Macro stuff over multiple installations -- try a clean reinstall of iCUE here, and do not import any old profiles for now -- try creating new profiles from scratch. Please see Clean reinstall instructions below:

 

https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360025166712-Perform-a-clean-reinstallation-of-the-Corsair-Utility-Engine-iCUE-

 

If still no luck, please open a ticket with our Support team using the link at the top of this page.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...