Jump to content
Corsair Community

Corsair Vengeance RGB Pro Freq and Temp Issues


Recommended Posts

I've had my system for a little while now, having put it together a couple of years ago and for the most part, everything has been fine. Recently, I've dsicovered that my RAM (4 x 8gb Vengeance RGB Pro 3000Mhz) has not been running at the speed it's supposed to and has also been running quite hot, never going below 40C and going to near 70C under loads that barely bother the CPU and GPU. And finally, the colour control has been coming up with errors as well, in iCUE, it appears with a red triangle and I have to force update the firmware to temporarily fix it.

 

I've enabled XPM and manually adjusted the frequency in the BIOS to match the RAM's advertised speed, no results, and I've sped up my fans also to provide better cooling for my pc to keep my temps under control. For the RGB control, I've turned off the SDK function in iCUE and the "Enable full software Control" but I get the same results both ways.

 

Any advice or suggestions on this would be much appreciated, thanks!

 

System Specs:

Intel Core i7-9700K

Asus ROG Strix Z390-H Gaming

MSI Geforce GTX 1080Ti Gaming X Trio

Corsair Vengeance RGB Pro (4 x 8gb, 3000Mhz)

Corsair H100i V2 AIO

Corsair Obsidian 500D RGB SE

6 x Corsair LL120 & RGB Fan Hub

2 x 2TB Seagate Barracuda HDD

Corsair Commander Pro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...