Jump to content
Corsair Community

NEW RM850x PSU Smell while underload?


Pcode
 Share

Recommended Posts

Hi Guys,

New here, just built an i9 10850K PC, running at 4.8Ghz nothing crazy, I noticed while load testing that the power supply has this odd smell, is this normal for a brand-new power supply? if so how long does this smell last?

 

System:

i9 10850K

ASUS Prime Z490-A ATX

GTX 1080 (FTW)

BW007 Pure Loop 280mm All-in-One Water Cooling System

Samsung (MZ-V7E500BW) 970 EVO SSD 500GB - M.2 NVMe

XPG Z1 DDR4 3000MHz (PC4 24000) 32GB (2x16GB) 288-Pin Memory Modules, Black (AX4U3000316G16A-DBZ)

480GB SSD X2

Link to comment
Share on other sites

it's normal, there's a slight smell of new electronics while it degasses some solvents leftover from manufacturing.

 

Just finished a build today and got that too from the RM750 ^^

 

It usually doesn't last long, a few weeks depending on the load, and it fades quickly anyway.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the reply, that’s what I thought, because I remember smelling something like that from my older corsair power supply when it was new...

It was an 850w as well, but I remember it was a bit longer but this one is slightly shorter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...